Bisdom Haarlem-Amsterdam


Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Liturgisch Muziekfestival

gepubliceerd: donderdag, 1 augustus 2019

Eeuwenoude en nieuwe muziek op verschillende podia. Met composities van groot­mees­ters en jong talent. Laat je meeslepen door de culturen van weleer. Het festival wordt omkleed met symbolen van traditie en folklore. Voor iedereen die behoefte heeft aan schoonheid en verstilling op een wel heel bijzondere plek: het Heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood.

Twee festivals hebben al plaatsgevonden; op zondag 25 augustus volgt het derde festival: Muziek van het zuiden. Met bij­ge­voegde video’s krijgt u wellicht de smaak te pakken om het derde festival bij te wonen!

 

 

Zondag 7 juli - Baltische Staten en Rusland

Eeuwenoude en nieuwe muziek op verschillende podia. Met composities van groot­mees­ters en jong talent. Laat je meeslepen door de culturen van weleer. Het festival wordt omkleed met symbolen van traditie en folklore.

 

Zondag 28 juli - Ierland en IONA

Muziek hoort bij de eeuwen oude traditie van de Ieren. Zij kennen veel tegenspoed en de muziek was een manier om het lijden voor even te vergeten. Tijdens de hongersnood in het midden van de negentiende eeuw zijn velen naar Amerika en Australië geëmigreerd. De traditionele Ierse muziek deed hen hun heimwee vergeten en herinnerde hen aan hun religieuze wortels en het geliefde groene eiland. Hun muziek is wereldwijd bekend geworden en kenmerkt zich door het gebruik van de bodhrán, een traditionele handtrommel, de viool, harp en de ‘tin whistle’.

 

Zondag 25 augustus - Muziek van het Zuiden

Deze dag zal Capella Santa Maria Tristezas me matan ten gehore brengen. Dit behelst een mis van Cristobal de Morales (c1490-1553), die overgeleverd is via een kopie in Manuscript 17 van de Sixtijnse Kapel. De mis bevat alle kwaliteiten van Morales’ stijl gecombineerd met een uitgesproken Spaans karakter. Deze mis is nooit opgenomen en na 400 jaar zijn zij het eerste ensemble dat deze muziek ten gehore brengt. Het programma wordt gecomplementeerd met stukken van o.a. Francisco Guerrero, in het Spaans.

Details

locatie: Diocesaan Heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood, Hoogeweg 65, Heiloo
tijd: 10:00 uur gaat het terrein open
11:00 uur zijn de eerste optredens
20:00 uur sluit het terrein
tickets: vanaf € 20 per persoon (kinderen tot 18 jaar gratis)
website: www.liturgischfestival.nl/spaanse-muziekBisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose