Bisdom Haarlem-Amsterdam


Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Website Themissionaryschool.nl

Zij die denken dat ze de wereld kunnen veranderen, gaan het doen!

gepubliceerd: maandag, 29 april 2019

The Missionary SchoolJong Bisdom Haarlem-Amsterdam lanceerde 24 april een nieuwe website speciaal voor The Missionary School! Alle info over dit traject op één plek, overzichtelijk bij elkaar! Neem meteen een kijkje en ontdek in korte tijd wat The Missionary School voor jouw ambities of jullie parochie kan betekenen!

Leerlingen van Jezus

Om een leerling van Jezus te kunnen zijn is het belangrijk voldoende informatie over het evangelie, de missie van de kerk en de traditie te hebben. Jonge wijn in nieuwe zakken, dat is de bedoeling van The Missionary School. Vanuit een overlevering en traditie die terug gaat tot Jezus zelf. Zo leren jongeren herkennen wat in onze tijd nodig is, voor een betere wereld.

Zij die denken dat ze de wereld kunnen veranderen, gaan het doen. - Steve Jobs

Werken aan jezelf en aan een missie

De relatie met God, de keuzes die jongeren maken en de nabije naaste zijn doorslaggevend voor de missie. Via het gebed en de sacramenten leren jongeren God en henzelf beter kennen. Het is belangrijk te ontdekken waar hun sterke punten liggen, waar ze energie van krijgen of juist niet. Wie ze zijn en wie ze willen zijn. Maar meer nog, welke talenten God hen heeft gegeven.

Workshops

Via workshops gaan jongeren met henzelf en de anderen aan de slag. Zijn zij degene die leiding nemen, of iemand met goede ideeën, of de rots in de branding als het team het nodig heeft? Hebben ze overtuigings­kracht, door­zet­tings­vermogen, inventiviteit of een ander talent? Het vormingsjaar is erop gericht hun talenten te laten bloei­en, want ‘alles is het werk van een en dezelfde Geest, die aan ieder zijn gaven uitdeelt (...)’ (1 Kor. 12, 11).

Samen

Kérk zijn doe je samen. In de bijbel staat: ‘gij zijt het lichaam van Christus, en ieder van u is een lid van dit lichaam.’ (1 Kor. 12, 27). Alle ledematen zijn nodig en de jongeren in het bijzonder. Zij laten letterlijk de vitaliteit van de kerk zien.

Tijdens The Missionary School leren jongeren de structuur van de kerk kennen en krijgen ze handvatten om met de ver­schil­lende groepen in de parochie samen te werken, maar ook met professionals van daarbuiten!

Een Start-up in uw/jouw parochie?

The Missionary School - Start-upUiteindelijk pitchen jongeren hun plannen aan parochies in ons bisdom. Bij een match met een parochie wordt de start-up verder uit­ge­werkt. Is uw parochie toe aan een start-up voor het jon­ge­ren­werk? Het begint bij uzelf, want jongeren komen niet vanzelf naar u toe! Maak met uw pastoor, kapelaan of pastorale kracht tijd vrij voor jongeren en ga hiervoor met elkaar in gesprek!

Krijgen jongeren geen prioriteit binnen uw parochie? Dan is het onmogelijk om te bouwen aan de toekomst van uw gemeen­schap. Deze tijd vraagt om uw creativiteit en de wil om buiten uw bestaande kerkelijke netwerk zichtbaar te zijn. The Missionary School helpt u daarbij, samen met de jongeren die er aan deelnemen.

Informatie

Jon­ge­ren­pas­to­raat
telefoon: (023) 511 26 35
e-mail: info@themissionary­school.nl
website: www.themissionary­school.nlGerelateerde nieuwsberichten

donderdag, 17 oktober 2019Encycliekreeks - Laborem Exercens
woensdag, 25 september 2019Bisschoppen organiseren jongerenbedevaart Rome Fotoreportage
vrijdag, 20 september 2019The Missionary School is begonnen!
donderdag, 5 september 2019Jongerenplatform zoekt versterking
dinsdag, 27 augustus 2019The Missionary School van start!
donderdag, 18 juli 2019Michael doet mee aan The Missionary School
donderdag, 11 juli 2019Mario doet mee aan The Missionary School
donderdag, 4 juli 2019Dominique doet mee aan The Missionary School!
woensdag, 26 juni 2019Thema WJD 2022 bekendgemaakt Video
woensdag, 22 mei 2019Tienerkamp BreakOut Fotoreportage
woensdag, 15 mei 2019Verslag Laudato sií -avonden Fotoreportage
donderdag, 25 april 2019Generation start-up
woensdag, 17 april 2019Wereldjongerendag Heemskerk Fotoreportage
dinsdag, 26 maart 2019Jongerenavonden encycliek Laudato Sií
maandag, 11 maart 2019The Missionary School
vrijdag, 8 maart 2019The Missionary School
donderdag, 7 maart 2019Wat leer jij in The Missionary School?
woensdag, 6 maart 2019Netwerkende jongeren
woensdag, 6 maart 2019The Missionary School
dinsdag, 5 maart 2019Tienerkamp BreakOutBisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose