Bisdom Haarlem-Amsterdam


Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Generation start-up

Een start-up in de kerk!?

gepubliceerd: donderdag, 25 april 2019

Jonge mensen met grote dromen, die hun ideeën uitwerken in een project, door in te spelen op de vraag van hun beoogde doel­groep. Dat is een startup!

Vaak begint een startup met en goed idee dat door een enthousiast team op kleine schaal wordt uit­ge­werkt. Is het succesvol dan wordt er opgeschaald. Lukt het niet dan wordt het concept aangepast. Het is dé manier van werken onder de jonge generatie in onze maat­schappij.

Generation start-up

Ook in onze kerk lopen jonge mensen rond met mooie plannen of dromen die de moeite waard zijn voor de kerk. Voor deze jongeren is er The Missionary School. Hier krijgen zij in acht weekenden intensieve geloofs­vor­ming. Daarnaast werken zij in teams hun plannen uit in een start-up, onder begeleiding van professionals. Zo kunnen zij hun droom waar maken en de eeuwen oude bood­schap op een jonge manier verder brengen.

Hun start-up in uw parochie: U bent aan zet

Uiteindelijk pitchen deze teams hun plannen aan parochies in ons bisdom. Is er een match met een parochie dan wordt de start-up verder uit­ge­werkt Is uw parochie toe aan een start-up voor het jon­ge­ren­werk? Het begint bij uzelf, want jongeren komen niet vanzelf naar u toe! Maak met uw pastoor, kapelaan of pastorale kracht tijd vrij voor jongeren en ga hiervoor met elkaar in gesprek! Krijgen jongeren geen prioriteit binnen uw parochie? Dan is het onmogelijk om te bouwen aan de toekomst van uw gemeen­schap. Deze tijd vraagt om uw creativiteit en de wil om buiten uw bestaande kerkelijke netwerk zichtbaar te zijn.

Jongeren die verandering willen!

Kent u ze ook, jongeren die de kerk willen veranderen? Die weten hoe het beter kan en die verlangen naar jonge wijn, in nieuwe zakken. U kunt ze op weg helpen door ze naar ‘The Missionairy School’ te verwijzen. Daar zijn ze verzekerd van een luisterend oor en krijgen ze handvatten om hun dromen te verwezen­lijken. Ze kunnen direct het diepe inspringen door mee te doen aan een start-Up tijdens The Missionary School. De jongeren die daar nog niet aan toe zijn kunnen deelnemen aan inspiratiesessies.

Inspiratiesessie Sneakers en Stola’s - 6 juni - Amsterdam

Zijn jongeren nog niet toe aan het meewerken of opzetten van een start-up, maar leven ze wel met ideeën? Jongeren ervaren hoe het is om hun idee om te zetten in een start-up door deel te nemen aan de inspiratie­sessies Sneakers en stola’s. Een paar avonden per jaar nodigen we jonge wereldverbeteraars uit om hun verhaal te vertellen. Daarnaast is er ook een inleiding van een priester of religieuze en doen we een korte brainstorm met de ideeën die jongeren zelf hebben. De avond eindigt met een borrel en vind plaats in een gezellig Café.

Details

datum: donderdag 6 juni 2019
tijd: van 19.30 tot 22.00 uur
locatie: Schreierstoren, Prins Hendrikkade 94-95, Amsterdam
(tegenover het Centraal Station, naast de Nicolaas­basi­liek)
telefoon: (023) 511 26 35
e-mail: info@themissionary­school.nl
website: www.themissionary­school.nl


Gerelateerde nieuwsberichten

donderdag, 17 oktober 2019Encycliekreeks - Laborem Exercens
woensdag, 25 september 2019Bisschoppen organiseren jongerenbedevaart Rome Fotoreportage
vrijdag, 20 september 2019The Missionary School is begonnen!
donderdag, 5 september 2019Jongerenplatform zoekt versterking
dinsdag, 27 augustus 2019The Missionary School van start!
donderdag, 18 juli 2019Michael doet mee aan The Missionary School
donderdag, 11 juli 2019Mario doet mee aan The Missionary School
donderdag, 4 juli 2019Dominique doet mee aan The Missionary School!
woensdag, 26 juni 2019Thema WJD 2022 bekendgemaakt Video
woensdag, 22 mei 2019Tienerkamp BreakOut Fotoreportage
woensdag, 15 mei 2019Verslag Laudato sií -avonden Fotoreportage
maandag, 29 april 2019Website Themissionaryschool.nl
woensdag, 17 april 2019Wereldjongerendag Heemskerk Fotoreportage
dinsdag, 26 maart 2019Jongerenavonden encycliek Laudato Sií
maandag, 11 maart 2019The Missionary School
vrijdag, 8 maart 2019The Missionary School
donderdag, 7 maart 2019Wat leer jij in The Missionary School?
woensdag, 6 maart 2019Netwerkende jongeren
woensdag, 6 maart 2019The Missionary School
dinsdag, 5 maart 2019Tienerkamp BreakOutBisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose