Bisdom Haarlem-Amsterdam

Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Indrukwekkende Chrismamis

gepubliceerd: donderdag, 18 april 2019

De jaarlijkse Chrismamis, die in Nederland eigenlijk altijd op de voor­avond van Witte Donderdag wordt gevierd, was weer een indruk­wek­kende viering met vele priesters en diakens en van elke parochie een afvaardiging. De drie olieën die bij de toediening van de sacramenten worden gebruikt, wordt tijdens de Chrismamis gewijd en de priesters van het bisdom vernieuwen hun wijdingsbeloften.

In een volle kathedraal en ten overstaan van 82 priesters, 20 diakens, Mgr. Hendriks en Mgr. Van Burgsteden celebreerde Mgr. Punt de Chrismamis, waarin de ziekenolie, de catechumenenolie en het heilig chrisma worden gewijd. Het chrisma wordt gebruikt bij het heilig vormsel, na de doop en bij de priester­wijding, de ziekenolie bij de ziekenzalving en de catechumenenolie voorafgaand aan het doopsel.

Het was een mooie en feestelijke plechtigheid waarin de bisschop een bemoedigende preek hield die opriep om te vertrouwen op Gods heilige Geest en Zijn Voorzienigheid wat er ook gebeurt.

Na afloop was er in het bisschopshuis nog een ontmoeting voor de priesters waar veel gelegenheid was voor informele ontmoeting.

(bron: arsacal.nl)
Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose