Bisdom Haarlem-Amsterdam

Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

In gedachten en gebed verbonden

Brand verwoest Notre Dame van Parijs

gepubliceerd: maandag, 15 april 2019

De Bisschop, de Bisschop-coadjutor en de staf van het bisdom Haarlem-Amsterdam en de Kathedrale Basiliek van St. Bavo te Haarlem zijn geschokt door de enorme brand die de Notre Dame in Parijs van­avond heeft getroffen.

Een eeuwenoud Godshuis waar zovelen zich in al in eeuwen mee verbonden voelen en jaarlijks miljoenen bezoekers trekt. Een icoon voor de stad Parijs en voor Frankrijk. Onze gedachten en gebeden zijn bij de Aarts­bis­schop van Parijs Mgr. Michel Aupedit, de gelovigen van het Aartsbisdom en allen die zich verbonden voelen met deze kerk. Dat Maria, aan wie deze kathedraal is gewijd, allen mag bijstaan en troosten in dit moment van schok en verdriet.

In mei 2016 was het schoolkoor van het kathedrale Muziek­insti­tuut op tournee in Parijs. Zij zongen toen de hoogmis in de Notre Dame. (foto’s: Carel Weijers)
Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose