Bisdom Haarlem-Amsterdam

Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Avond van de Martelaren

Vrijdag 12 april - 18.30 uur - Amsterdam

gepubliceerd: zondag, 24 maart 2019

Op vrijdag 12 april organiseert Kerk in Nood in de Nicolaas­basi­liek de Avond van de Martelaren. Die begint om 18.30 uur met een Eucha­ris­tie­viering, gevolgd door een kruisweg, muziek en getuigenissen over vervolgde christenen. U hoort onder meer het verhaal van Blessing (23), een Nigeriaanse studente die haar moeder en zus verloor toen Fulani-herders tijdens het avondmaal plots hun huis binnenvielen.

De getuigenissen - uit Nigeria, maar ook uit Syrië, Indonesië en Kenia - laten zien dat het ook vandaag de dag niet vanzelfsprekend is om in vrijheid in Christus te geloven. Gebed voor de martelaren, hun nabestaanden én hun vervolgers is daarom essentieel. Komt u ook? Aanmelden kan hier. Het is niet verplicht, maar gezien de verwachte opkomst wel gewenst.

Behalve in Amsterdam zijn er ook zulke avonden op 22 maart in Zwolle (Basiliek van Onze Lieve Vrouw Ten Hemelopneming) en op 5 april in Maastricht (Basiliek van Onze Lieve Vrouw Sterre der Zee).

Details

datum: vrijdag 12 april 2019
tijd: 18.30uur
locatie: Basiliek van de Heilige Nicolaas, Prins Hendrikkade 73, Amsterdam
organisatie: Kerk in Nood - ACN Nederland
website: www.kerkinnood.nl

 
Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose