Bisdom Haarlem-Amsterdam

Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Rozenkransgebed voor de vrede

Donderdag 4 april - honderdste sterfdag Francisco Marto

gepubliceerd: vrijdag, 15 maart 2019

In 1917 verscheen Maria in Fatima zes keer aan de herderskinderen Francisco en Jacinta Marto en hun nichtje Lucia dos Santos. Ter gelegenheid van de herdenking van de honderdste sterfdag van de heilige herdertjes Francisco Marto (4 april 2019) en Jacinta Marto (20 februari 2020), nodigt de parochie van Fatima de hele wereld uit om onder de titel ‘Fatima voor de wereld’ de ‘Rozenkrans voor de vrede’ mee te bidden.

Donderdag 4 april, 20 - 21 uur

Deze Rozenkrans wordt gebeden op 4 april 2019 en 20 februari 2020 tussen 20.00 en 21.00 uur (Portugese tijd) in de parochie van Fatima waar de herders werden gedoopt. Het bisdom vraagt de parochies om waar mogelijk mee te doen met dit gebed. Gelovigen kunnen zich natuurlijk ook thuis aansluiten bij dit gebed. Het wordt live uitgezonden voor de hele wereld, via sociale media en op internet via Angelus TV.

Programma in Fatima

  1. Uitstelling van het Aller­heiligste
  2. Bidden van de rozenkrans (de geheimen van het licht)
  3. Toewijding aan het On­be­vlekte Hart van Maria

Informatie

Meer informatie over deze speciale gebedsoproep en Fatima staat op de website van Parochie Mater Fátima waarin het heiligdom van Onze Lieve Vrouw van Fatima ligt.

Fatima

Paus Franciscus bezocht Fatima in 2017 vanwege het 100-jarig jubileum van de verschijningen van Maria. Op 13 mei verklaarde hij daar tijdens de Eucha­ris­tie­viering Francisco en Jacinta heilig. Op dezelfde dag kwamen de Nederlandse bis­schop­pen als pelgrims naar de Onze-Lieve-Vrouwe­basi­liek in Maastricht om daar gezamenlijk hun bisdommen en alle mensen die in de bisdommen wonen, toe te wijden aan het On­be­vlekte Hart van Maria.

Vorig jaar hebben de Nederlandse bis­schop­pen elke maand op een speciale dag de Rozenkrans gebeden met als intentie de vrede in de wereld. Gelovigen werden ook toen opgeroepen om mee te doen, ieder op zijn of haar eigen plek, alleen of samen met anderen.

 

H. Francisco en H. Jacinta Marto
H. Francisco en H. Jacinta MartoBisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose