Bisdom Haarlem-Amsterdam


Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Wat leer jij in The Missionary School?

Jaarprogramma 2019-2020

gepubliceerd: donderdag, 7 maart 2019

The Missionary School bestaat uit een trai­nings­jaar en een missiejaar. In dit trainings­jaar krijg je stevige geloofs­vor­ming en daarnaast ook per­soon­lijke ont­wik­ke­ling in leider­schap en projectmatig werken.

De unieke training van de The Missionary School is een combinatie van geloof­vor­ming en leider­schaps­ont­wik­ke­ling. Het traject is voor jou dé kans om je op meer dan een gebied te ontwikkelen. In het geloofsinhoudelijke deel leer je antwoorden te vinden op diepere geloofsvragen. De geloofs­vor­ming geeft jou inzicht in het verband tussen de geloofs­bron­nen, het dagelijks geloofsleven, sacramenten en waar de kerk voor staat. Bij­voor­beeld: ‘Waarom wordt de Heilige mis op deze manier gevierd?’, ‘Waarom hebben we de sacramenten nodig?’, ‘Waarom is het gebed zo belangrijk’ en ‘Hoe zijn al deze tradities ontstaan?’ Om die reden kijken we naar de bronverhalen uit het oude testament en brengen die in verband met wat Jezus voltooid in het nieuwe testament. Van daaruit kunnen we ook beter begrijpen waar gebruiken, normen en waarden in het Katholieke geloof op voortbouwen.

Het doel van The Missionary School stopt hier niet, het gaat verder. Het leren begrijpen en beleven van het geloof is belangrijk, maar uiteindelijk heb je er pas echt iets aan als je het kan doorgeven. Dat is de reden dat je ook leert hoe je jouw leider­schapsstijl kan ontwikkelen en hoe je een project met een goede structuur kan aanpakken door samen te werken. Om op die manier niet alleen de kennis en schoonheid van het geloof voor jezelf te houden, maar juist om een plek te creëren waar je het door kan geven aan de ander.

Dit trainingsjaar zal in september 2019 van start gaan en hopelijk met jouw erbij! In dit trainingsjaar ontdek je in acht weekenden meer over jezelf, de ander en God. Wil je meer weten over de inhoud van deze weekenden? Lees dan hieronder vooral verder!

Inhoud van elk weekend

1. Het ene geloof van Adam, de Kerk en jouzelf!

[30 augustus - 1 september 2019]

Hoe lees je de bijbel als katholiek? Ontdek de verbinding tussen de oude verhalen van Adam & Eva en Noach en onze geloofswerkelijkheid van nu. Hoe bouw je een relatie op met tieners/jongeren en ontdek je jouw missionare manier van werken!

2. Gods familie met bijbelse hoofd­personen Abraham, Mozes en David

[4 - 6 oktober 2019]

The Missionary SchoolDit weekend ga je verder op weg met andere hoofd­personen uit de Bijbel zoals Abraham, Mozes en David. Je ontdekt daarmee hoe God steeds als een Vader wil zijn voor zijn volk, maar ook voor jou per­soon­lijk. Het principe van vergeven en herenigen met God staat daarin centraal. Daarnaast sta je stil bij de cultuur van jongeren vandaag de dag.

3. Ontdek jezelf en de Kerk: leider­schap en heilig worden

[22 - 24 november 2019]

Wat houdt de geloofsbelijdenis en het kerygma (kernbood­schap geloof) in? Waarom zou je heilig willen worden en hoe is de liturgie in de kerk ontstaan? “Wie goed leiding wil geven aan anderen, moet eerst goed leiding kunnen geven aan zichzelf”. Dit weekend ontwikkel je daarom een eigen leider­schapsstijl en ontdek je wat jouw per­soon­lijke missie en doelen zijn.

4. Gods plan met mijn leven

[3 - 5 januari 2020]

Succesvolle leiders hebben een aantal zaken gemeen: ze weten goed WIE ze zijn, ze hebben duidelijk voor ogen WAT ze willen en ze zijn in staat dat met hun OMGEVING voor elkaar te krijgen. Goede leiders realiseren zich dat wanneer ze zelf geen plan hebben, ze ingezet worden in andermans plan. Dit weekend zal de focus op jouw leider­schap liggen en het ontwikkelen ervan. Vervolgens leer je ook hoe het zit met Gods plan voor jou.

5. Succesvol projectmatig werken!

[7 - 9 februari 2020]

Dit weekend leer jij de ins & outs van projectmatig en resultaat­ge­richt werken. Je onderzoekt hoe je jouw rol in een project zo effectief mogelijk kan maken. Op geloofsvlak stel je jezelf de vraag: ‘Hoe leid ik een oprecht christelijk leven?’

6. De omgeving waarin je werkt en jouw roeping daarin

[13 - 15 maart 2020]

The Missionary SchoolHoe helpen de sacramenten en de theologie van het lichaam je dichter bij Christus? Ga op zoek naar de roeping die God voor jou heeft. Leer de omgeving van je project kennen en hoe je voor een goede groepsdynamica kan zorgen. Hoe en welke com­mu­ni­ca­tie­mid­de­len gebruik je voor de promotie van je project.

7. Spreken over God, met God, met jongeren en jezelf!

[1 - 5 mei 2020 - met bede­vaart]

Je maakt kennis met Apologetiek: ‘Hoe je over je geloof kan spreken’. Je leert hoe je jongeren kan coachen en hoe je met hen in gesprek kan gaan. Ook werk je aan je gebedsleven en relatie met God en kijk je naar praktische zaken binnen het organiseren van jon­ge­ren­werk. Daarnaast ga je dit weekend op bede­vaart mede geor­ga­ni­seerd door jou!

8. Ga met God!

[3 - 5 juli 2020]

Dit slot­weekend staat in het teken van de zending. Je verzamelt de laatste tools, kijkt naar de discussie geloof en weten­schap, verdiept het begrip ‘heiligheid’ en ontdekt meer over je eigen leerstijlen in het werkveld. Je sluit feestelijk af om er enthousiast op uit te trekken.

Contact en aanmelden

Kan je nu al niet wachten om te beginnen met The Missionary School of wil je graag meer weten over dit traject? Neem dan contact met ons op: info@jongbisdomhaarlem.nl of bel naar 023-5112636.Gerelateerde nieuwsberichten

donderdag, 17 oktober 2019Encycliekreeks - Laborem Exercens
woensdag, 25 september 2019Bisschoppen organiseren jongerenbedevaart Rome Fotoreportage
vrijdag, 20 september 2019The Missionary School is begonnen!
donderdag, 5 september 2019Jongerenplatform zoekt versterking
dinsdag, 27 augustus 2019The Missionary School van start!
donderdag, 18 juli 2019Michael doet mee aan The Missionary School
donderdag, 11 juli 2019Mario doet mee aan The Missionary School
donderdag, 4 juli 2019Dominique doet mee aan The Missionary School!
woensdag, 26 juni 2019Thema WJD 2022 bekendgemaakt Video
woensdag, 22 mei 2019Tienerkamp BreakOut Fotoreportage
woensdag, 15 mei 2019Verslag Laudato sií -avonden Fotoreportage
maandag, 29 april 2019Website Themissionaryschool.nl
donderdag, 25 april 2019Generation start-up
woensdag, 17 april 2019Wereldjongerendag Heemskerk Fotoreportage
dinsdag, 26 maart 2019Jongerenavonden encycliek Laudato Sií
maandag, 11 maart 2019The Missionary School
vrijdag, 8 maart 2019The Missionary School
woensdag, 6 maart 2019Netwerkende jongeren
woensdag, 6 maart 2019The Missionary School
dinsdag, 5 maart 2019Tienerkamp BreakOutBisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose