Bisdom Haarlem-Amsterdam


Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

The Missionary School

gepubliceerd: maandag, 11 maart 2019

The Missionary School

The Missionary School biedt een vormingstraject voor jongeren met een stevige geloofs­vor­ming en per­soon­lijke ont­wik­ke­ling in leider­schap en projectmatig werken. Daarnaast biedt het ook een kader om jongeren een rol te geven in een geloofs­ge­meen­schap.

Voor parochies is dit project een kans om aan de slag te gaan met jon­ge­ren­werk, eventueel aanwezig jon­ge­ren­werk te versterken en/of het een missionaire insteek te geven. We laten je graag kennis­ma­ken met The Missionary School.

Samenwerken in een groep en met je omgeving

The Missionary SchoolAlleen ga je sneller, samen kom je verder! Samenwerken is iets wat je op veel vlakken in je leven tegenkomt. Zeker als het gaat om je toekomstige baan of bij het doen van vrijwilligerswerk en hobby’s. Tijdens The Missionary School steken we veel tijd in jouw leider­schaps­ont­wik­ke­ling. Maar naast het ontdekken van je per­soon­lijke krachten en leider­schapskwaliteiten is het goed om te kijken hoe je om kunt gaan met ver­schil­lende situaties en met groepen. Ook als het gaat om samen­werken met jongeren en vrijwilligers in de context van de kerk, vraagt dat om een specifieke aanpak. Ook dat leer je in The Missionary School.

Ontdek de jongeren­cul­tuur

We duiken samen met jou dieper in de jongeren­cul­tuur: Wat zijn de laatste trends en waar houden jongeren zich mee bezig? Je ontwikkelt jezelf in het werken met groepen, feedback geven en coachen. Je leert hoe je jongeren zo kunt stimuleren dat ze echt iets leren, ook als het lastig is of de motivatie aanvankelijk ontbreekt..

Werken met jongeren, en zeker in de huidige maat­schappij, vraagt om een per­soon­lijke aanpak. Tegelijkertijd kun je niet met iedereen om je heen een per­soon­lijke band opbouwen. Je leert hoe je daar als team mee om kunt gaan.

Met The Missionary School kijken we naar wat je bereikt met welke jongeren­acti­vi­teit. We werken aan vragen, zoals: Hoe ga je met jongeren op zoek naar meer verdieping? Hoe zorg je voor een sterker groepsgevoel? Of hoe wil je nieuwe jongeren aan jouw groep binden. Elk doel vraagt om een specifieke aanpak. Kortom: Weet wat je doet, met wie je werkt en hoe daarmee om te gaan!

Ontdek meer in The Missionary School!

Wil je meer weten over dit traject? Kijk voor meer informatie op Jongekerk.nl of neem contact met ons op voor een oriënterend gesprek.

telefoon: (023) 511 26 36
e-mail: info@jongekerk.nl
website: www.jongekerk.nlGerelateerde nieuwsberichten

donderdag, 17 oktober 2019Encycliekreeks - Laborem Exercens
woensdag, 25 september 2019Bisschoppen organiseren jongerenbedevaart Rome Fotoreportage
vrijdag, 20 september 2019The Missionary School is begonnen!
donderdag, 5 september 2019Jongerenplatform zoekt versterking
dinsdag, 27 augustus 2019The Missionary School van start!
donderdag, 18 juli 2019Michael doet mee aan The Missionary School
donderdag, 11 juli 2019Mario doet mee aan The Missionary School
donderdag, 4 juli 2019Dominique doet mee aan The Missionary School!
woensdag, 26 juni 2019Thema WJD 2022 bekendgemaakt Video
woensdag, 22 mei 2019Tienerkamp BreakOut Fotoreportage
woensdag, 15 mei 2019Verslag Laudato sií -avonden Fotoreportage
maandag, 29 april 2019Website Themissionaryschool.nl
donderdag, 25 april 2019Generation start-up
woensdag, 17 april 2019Wereldjongerendag Heemskerk Fotoreportage
dinsdag, 26 maart 2019Jongerenavonden encycliek Laudato Sií
vrijdag, 8 maart 2019The Missionary School
donderdag, 7 maart 2019Wat leer jij in The Missionary School?
woensdag, 6 maart 2019Netwerkende jongeren
woensdag, 6 maart 2019The Missionary School
dinsdag, 5 maart 2019Tienerkamp BreakOutBisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose