Bisdom Haarlem-Amsterdam


Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Eenvoudige activiteit voor communicanten

gepubliceerd: zaterdag, 23 februari 2019
Eenvoudige activiteit voor communicanten

Parochies worden dit jaar ook weer uitgenodigd om mee te doen aan een mooi en eenvoudig initiatief: Communicanten bidden voor Communi­can­ten. In veel parochies gaan communie­groepen weer een Weesgegroet bidden voor andere communicanten. Zo zijn de kinderen met elkaar verbonden als de kralen van de rozenkrans.

Sinds de start in 2012 hebben al ruim 15.000 communicanten in Nederland met elkaar een ketting van gebed gevormd. Deze activiteit van Stichting Kinderen bidden voor Kinderen wordt van harte aanbevolen door het bisdom.

Deelname vraagt géén lokale organisatie

Gevraagd wordt slecht om met uw communicanten samen één Weesgegroet te bidden voor de andere communicanten in ons land, bij­voor­beeld tijdens de voor­be­rei­ding, de Presentatie­viering of de Eerste Communie­viering. Meld deelname van uw parochie aan op de website.

Gratis felicitatiekaarten

Vanwege haar 10-jarig jubileum biedt Stichting Kinderen bidden voor Kinderen aan alle communicanten van deelnemende parochies een kleurige felicitatiekaart aan.

Vermeld daarvoor op het aanmeld­for­mu­lier:

  • aantal communicanten
  • plaatsnaam en datum/data van het gezamenlijk Weesgegroet
  • adresgegevens voor toezending
Verteltheater

Online Verteltheater voor Veertigdagentijd en Pasen

Op de kinder­pagina van Kinderen bidden voor Kinderen kunnen kinderen kijken én luisteren naar vertellingen over het leven van Jezus, vanaf zijn Menswording t/m zijn Verrijzenis. Klik hier voor een trailer. De twaalf verhalen en bijbehorende illustraties zijn ook te downloaden voor offline gebruik.

Informatie, downloads en bidvriendjes

Op de website wordt op een landkaart van Nederland bijgehouden vanuit welke plaatsen communicanten deelnemen. Ook vindt u hier diverse materialen om gratis te downloaden, zoals een mooie gebedskaart met het Weesgegroet. Graag attenderen we u op het verzoek onderaan de campagne­pagina: er worden bidvriendjes gezocht voor ernstig zieke kinderen.

We hopen dat u met dit kinderwerk ook uw parochie op de kaart wilt zetten!
Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose