Bisdom Haarlem-AmsterdamDelen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

WJD Vloggers stellen zich voor

gepubliceerd: donderdag, 20 december 2018
V.l.n.r. Marco van t Klooster, Felipe van Reeken, Lucas Vorstman en Femke van Dijk
V.l.n.r. Marco van t Klooster, Felipe van Reeken, Lucas Vorstman en Femke van Dijk

Vier jon­ge­ren volg­den woens­dag 19 de­cem­ber in Utrecht een video­trai­ning. Femke, Marco, Felipe en Lucas gaan in januari naar de Wereld­jon­ge­ren­da­gen in Panama en zullen daar video’s maken voor Katho­liek­le­ven.nl en Jong Katho­liek. Ze vormen twee teams: Felipe & Lucas en Femke & Marco.

Emy Jansons

Emy Jansons ver­zorgde de video­trai­ning en liet in­spi­re­rende voor­beel­den van vlog­gers zien. Ze sprak over de techniek van filmen en ver­schil­lende manieren van inter­viewen. Met een aantal prak­tische opdrachten werd uitgep­lozen welke inter­view­tech­nieken er zijn, wat story­telling is en wat je daar­mee kunt.

Tijdens de trai­ning leer­den de vier de basis­prin­ci­pes van filmpjes en inter­viewen, om te ont­dek­ken welke stijl bij ze past. Felipe en Lucas zullen gaan vloggen. Femke en Marco zullen zich meer toeleggen op inter­views. Alle vlog­gers willen met de video’s die ze gaan maken laten zien dat geloof niet saai is, maar juist een feest en een avontuur.

Vier vlog­gers

De vlog­gers komen uit het hele land. Felipe en Lucas nemen deel aan de WJD vanuit het bisdom Haar­lem-Am­ster­dam. Femke komt uit het bisdom Gro­nin­gen-Leeu­war­den. Marco uit het bisdom Roermond.

Marco van ’t Klooster

Marco (28) nam al eer­der deel aan een WJD. Hij weet dus wat hij kan ver­wach­ten: de erva­ring dat geloven een feest is. Voor Marco wor­den het waar­schijn­lijk zijn laatste WJD. De volgende keer is hij 30+. Marco heeft een bedrijf in de IT en zal het gehele team tech­nisch onder­steunen.

Felipe van Reeken

Felipe (22) kreeg de kans om als am­bas­sa­deur naar de WJD te gaan vanuit de St. Joseph kerk in Haar­lem. Hij wilde die kans niet laten schieten en ziet uit naar de WJD. Hij wordt en­thou­siast van de vele jon­ge­ren die hij er zal ont­moe­ten. Hij kent de WJD uit verhalen van anderen en verwacht dat het een hele belevenis gaat wor­den.

Lucas Vorstman

Lucas (18) gaat net als Felipe als am­bas­sa­deur van de St. Joseph kerk. Lucas is benieuwd wat de WJD hem kunnen leren over het geloof. Zijn ouders waren in 1991 bij de WJD in Czestochowa (Polen). Lucas is benieuwd of hij in Panama kan ont­dek­ken wat zij in Polen ervaar­den.

Femke van Dijk

Femke (24) twijfelde lang of ze mee zou gaan naar de WJD. De hoge prijs was een drempel. Ook wilde ze in 2019 nog graag naar Afrika, zoals ze al eer­der heeft gedaan, om mee te helpen bij een sociaal missio­nair project. Uit­ein­de­lijk kreeg ze een duwtje in de rug door een fi­nan­ciële mee­val­ler en meldde ze zich aan.

Volgen

Volg de jonge filmers tij­dens de WJD via Katho­liek­le­ven.nl of Jongkatho­liek.nlGerelateerde nieuwsberichten

vrijdag, 16 september 2022Tour Wereldjongerendagenkruis door het bisdom
vrijdag, 9 september 2022WJD Promotieteams gaan het bisdom in
dinsdag, 30 augustus 2022Global Friendship, Global Peace
vrijdag, 26 augustus 2022Europese jongerenontmoeting Amsterdam
dinsdag, 12 juli 2022WJD reis via Parijs, Bayonne, Burgos, Fatima en Lourdes
woensdag, 6 juli 2022Tienerkamp BreakOut - Zorg voor elkaar
woensdag, 29 juni 2022Tienerdag
woensdag, 15 juni 2022Tour met het Wereldjongerendagenkruis
maandag, 2 mei 2022Beeldverslag WJD@Home
dinsdag, 8 maart 2022See you in August 2023 Video
donderdag, 13 januari 2022WJD@Home verschuift naar meivakantie Video
dinsdag, 11 januari 2022Tienerkampweekend BreakThrough
maandag, 10 januari 2022WJD @ Home uitgesteld
vrijdag, 19 november 2021Aangepast programma Wereldjongerendag Video
woensdag, 17 november 2021De Kerk laten bloeien
zondag, 7 november 2021Pausboodschap Wereldjongerendag
woensdag, 27 oktober 2021Wereldjongerendag Haarlem
donderdag, 7 oktober 2021Datum WJD 2023 bekend
dinsdag, 14 september 2021Alpha Youth en Alpha Students
zondag, 6 juni 2021Nieuwe bezetting jongerenpastoraatBisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose