Bisdom Haarlem-Amsterdam


Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Nieuwe bisschop voor Roermond

gepubliceerd: maandag, 10 december 2018
foto: Bisdom Roermond
Nieuwe bisschop voor Roermond

Het was een uitermate feestelijk gebeuren in Roermond: 22 bis­schop­pen waren aanwezig om de handen op te leggen bij een nieuwe ambts­broeder, mgr. Harrie Smeets, bisschop van Roermond.

De kathedrale kerk was niet alleen helemaal vol, veel mensen hadden geen kaart meer kunnen bemachtigen voor de viering en waren in de Munsterkerk om op een groot scherm de wijding te volgen. De minister van Justitie, Ferdinand Grapperhaus, was aanwezig evenals staatst­secre­taris Raymond Knops. Vanzelf­sprekend ontbrak ook de gouverneur van Limburg, commissaris van de Koning Theo Bovens niet. Veel ridders van het H. Graf waren er, want de nieuwe bisschop maakt daar deel van uit.

Mgr. Van den Hende, voorzitter van de bis­schop­pen­con­fe­ren­tie was de hoofdconsecrator en werd geassis­teerd door mgr. Frans Wiertz en mgr. Everard de Jong. Kardinaal Willem Eijk werd op deze dag geoperereerd en er werd speciaal voor zijn herstel gebeden.

Zowel Mgr. J.M. Punt als Mgr. J.W.M. Hendriks namen deel aan de plechtigheid en wensen de nieuwe bisschop veel geluk en zegen over zijn apos­to­lische werk voor Bisdom Roermond.
Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose