Bisdom Haarlem-Amsterdam


Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Eerste professie voor zr. M. Hannah

gepubliceerd: zaterdag, 8 december 2018

Op de voor­avond van het Hoogfeest van Maria on­be­vlekt ontvangen (8 december), mocht zr. M. Hannah van de Heilige Jozef haar eerste professie afleggen. Een vreugde voor het huis, voor de con­gre­ga­tie en voor de gehele kerk.

Carmel DCJ

Zuster M. Hannah was novice van de Zusters Karme­lie­tes­sen van het Goddelijk Hart van Jezus te Vogelenzang. Zij verbinden de contemplatieve Karmelspiri­tua­li­teit met een actief apostolaat.

Op het landelijk gelegen landgoed ‘Casa Carmeli’ te Vogelenzang wonen, werken en bidden de zusters, en bieden zij tevens een plek aan voor particuliere gasten om dichter bij God te komen in de stilte van een kloosterlijke omgeving.

Een gedeelte van de gebouwen is omgevormd tot zorg­ap­par­te­men­ten, waarin we een plek bieden aan mensen, die niet in aan­mer­king komen voor opname in een verpleeghuis, maar wel behoefte heb­ben aan een veilige woon- en leefomgeving.

Eerste gelofte

Tijdens deze eerste geloften legt de novice voor het eerst de geloften van kuisheid, armoede en gehoorzaamheid af. Hierbij ontvangt zij de zwarte sluier, de witte mantel, de rozenkrans en het professiekruis (zie ook de website van de zusters). Het is voor een jaar, maar zoals Mgr. Hendriks in zijn preek ook zei, is het al een JA voor eeuwig. Samen met Maria werd er een belofte uitgesproken: “Mij geschiede naar Uw Woord.”

Ja Heer, aan U behoort mijn leven.

De homilie staat al op de website van Mgr. Hendriks.

 
Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose