Bisdom Haarlem-Amsterdam

Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Voorbereidingsweekend WJD in Bruinisse

gepubliceerd: donderdag, 29 november 2018

Afgelopen weekend kwamen er ongeveer 90 WJD-gangers bij elkaar in groepsaccommodatie De Stoofpolder in Bruinisse (Zeeland). Deze afgelegen plek was qua reizen al een voor­proefje van deze deelnemers aan de Wereld­jonge­ren­dagen (WJD) in Panama, die in januari 2019 plaats zullen vinden. Tijdens het voor­be­rei­dings­weekend op de (WJD) hebben de pelgrims kennis gemaakt met elkaar, de Panamese cultuur en de Spaanse taal.

Kennis­ma­king

Er is deze WJD-editie gekozen voor een nationale reis vanuit Nederland. Dat houdt in dat jongeren van de verschillende bisdommen samen op reis gaan. Net als bij alle WJD-reizen is er een voor­be­rei­dingsmoment. Voor deze reis was daarvoor een heel weekend ingepland zodat de jongeren uit verschillende bisdommen elkaar goed konden leren kennen. Echter was het niet alleen zinvol voor de contacten over bisdomgrenzen heen, ook binnen bisdom Haarlem-Amsterdam viel er veel kennis te maken. Vanuit bisdom Haarlem-Amsterdam gaan 17 jongeren mee op reis, die het geloof graag beter leren kennen en uitkijken naar een mooie ervaring in Midden-Amerika. Zowel jong gelovigen als jongeren die vertrouwt zijn met ons geloof maken deel uit van de groep, wat maakt dat er veel van elkaar geleerd kan worden.

Workshops

Zaterdag­ochtend zijn er twee workshops gevolgd door de aanwezige jongeren. Bij de ene workshop werd er Spaans aangeleerd door de Colombiaanse priester Mauricio Menesses. In de andere workshop kregen de jongeren een Nederlandse dans aangeleerd om in Panama te laten zien. Tijdens het voor­pro­gramma in Panama zal er een soort landenfestival zijn, waar elk land iets van zichzelf mag laten zien. De jongeren leerden daarom een soort Hollandse polka aan om in Panama hopelijk niet voor schut te staan.

Streams

Zaterdag­middag was er tijd voor de streams. Een stream is een verdiepend keuze­pro­gramma die aansluit op de interesse van de young professionals. Bij het aanmelden hebben jongeren een stream gekozen. Tijdens de reis zijn er meerder streammomenten waarin de jongeren tijd nemen voor de extra verdieping waar ze voor gekozen hebben. Er zijn verschillende streams die zich richten op een professie zoals de zorg of leider­schap, bij andere streams is er de mogelijkheid om je te verdiepen in de katholieke leer zoals de theologiestream en de Twitteren met God-stream. In de vijfde stream genaamd Ontdek jezelf! wordt stilgestaan bij de eigen per­soon­lijkheid.

Verder was er zaterdag­avond een bijzondere gebeds­avond, werd de Mis gevierd en kregen de jongeren verdere informatie over de reis. We willen u vragen voor de jongeren en de Wereld­jonge­ren­dagen te bidden!

Video

Fotoserie

Fotograaf Ramon Mangold, die ook naar Panama mee zal gaan, maakte onderstaande fotoserie.Gerelateerde nieuwsberichten

woensdag, 26 juni 2019Thema WJD 2022 bekendgemaakt Video
woensdag, 22 mei 2019Tienerkamp BreakOut
woensdag, 15 mei 2019Verslag Laudato sií -avonden
maandag, 29 april 2019Website Themissionaryschool.nl
donderdag, 25 april 2019Generation start-up
woensdag, 17 april 2019Wereldjongerendag Heemskerk
dinsdag, 26 maart 2019Jongerenavonden encycliek Laudato Sií
maandag, 11 maart 2019The Missionary School
vrijdag, 8 maart 2019The Missionary School
donderdag, 7 maart 2019Wat leer jij in The Missionary School?
woensdag, 6 maart 2019Netwerkende jongeren
woensdag, 6 maart 2019The Missionary School
dinsdag, 5 maart 2019Tienerkamp BreakOut
maandag, 4 maart 2019The Missionary School
zaterdag, 2 maart 2019WJD Vlog #2 Locals of Panama Video
vrijdag, 1 maart 2019Informatieavond The Missionary School
zondag, 17 februari 2019WJD Vlog #1 Gastvrij Panama! Video
vrijdag, 1 februari 2019Vlog WJD@Home Ameland Video
vrijdag, 1 februari 2019Naprogamma wereldjongerendagen
woensdag, 30 januari 2019Mexico - Onze Lieve Vrouw van GuadalupeBisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose