Bisdom Haarlem-Amsterdam


Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Indrukwekkende gemeenschapszin parochie Limmen

Bisschoppen bezochten door brand gehavende kerk

gepubliceerd: donderdag, 24 mei 2018

Terwijl beide bis­schop­pen samen met 400 gelovigen op bedevaart waren in het land van Franciscus, veroorzaakte een forse uitslaande brand op donderdag 3 mei veel schade aan de H. Cornelius­kerk te Limmen. De gemeen­schapszin van de parochianen maakt grote indruk op beide bis­schop­pen die ieder al ter plekke poolshoogte gingen opnemen.

Mgr. Punt bezocht op woensdag 23 mei Limmen en werd rondgeleid door pastoraal werker Johan Olling. De bisschop heeft kennis genomen van de situatie en vertrouwt erop dat de gesprekken met de verschillende gremia die zich over de toekomst van de kerk buigen positief zullen verlopen.

Mgr. Hendriks was de avond daarvoor ook al in Limmen. Hij schrijft op zijn website: “Het ziet er niet mooi uit, die door brand gedeeltelijk verwoeste kerk van Limmen. Toch kwam ik opgewekt terug van een bezoek aan de kerk en de mensen van het parochie­bestuur, de parochieraad en lokale coördinatoren van het herstel en natuurlijk het pastoraal team.”

De kerk is gelukkig goed verzekerd en de parochie wordt goed bijgestaan door verzekeraar Donatus. Hoe het gebeurd is, moet nog formeel worden vastgesteld. De hoop is dat het dak eind voor de winter weer dicht is en de kerk eind volgend jaar hersteld kan zijn. Of dat allemaal gaat lukken, is natuurlijk nog even afwachten.

Op Eerste Pinksterdag konden de klokken in de gespaard gebleven kerktoren weer worden geluid. Menig parochiaan, voor de viering naar de uitspanning tegenover de kerk gekomen, moest toen even een traantje wegpinken... De betrokkenen ervaren veel meeleven en gemeen­schapszin, vanuit allerlei plaatsen, maar natuurlijk vooral vanuit de gemeen­schap van Limmen die sterk meeleeft met het lot van deze beeldbepalende kerk.
Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose