Bisdom Haarlem-Amsterdam
Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Pre-synode over jongeren, kerk en levensroeping

Danny Hakvoort reist af naar Rome om mee te praten

gepubliceerd: vrijdag, 16 maart 2018

Zondag 18 maart 2018 begint in Rome een bijzondere bijeenkomst over ‘jongeren, het geloof en de onderscheiding van de roeping’. Meer dan 300 jongeren uit de hele wereld komen bij elkaar om te spreken over genoemd thema in voor­bereiding op de Bisschoppen­synode over hetzelfde onderwerp die in oktober 2018 plaatsvindt. Voor Nederland is Danny Hakvoort afgevaardigd.

Een week lang gaan de jongeren met elkaar in gesprek over allerlei onderwerpen gerelateerd aan het thema. Dit gebeurt in kleine taal­groepen die vervolgens hun verslagen met elkaar delen. Uit deze verslagen wordt uiteindelijk een eind­rapport samengesteld en deze rapportage wordt aangeboden aan de Bisschoppen­synode als input voor hun ontmoeting in oktober.

Pre-Jongerensynode

Danny Hakvoort

Danny Hakvoort (24), student theologie aan de hoge­school Fontys was in september 2017 al in Rome voor een congres over jongeren, geloof en roeping. Hij sprak er met bisschoppen, kardinalen en professoren uit de hele wereld en hij ontmoette andere jongeren, zo’n vijftien à twintig, die net als hij waren uitgenodigd door het Vaticaan. Deze ontmoeting krijgt nu een vervolg. Danny zal opnieuw afreizen naar Rome om opnieuw mee te denken en te spreken over het thema van de Bisschoppen­synode dat hen betreft.

Facebook

Jongeren tussen 16 en 29 jaar zijn uitgenodigd om via facebook mee te praten in een speciale facebook­groep aan de hand van aan het thema gerelateerde hashtags. Hiervoor konden belang­stellenden zich tot vrijdag 16 maart aanmelden. Ook deze facebookreacties worden meegenomen in het eind­document voor de Bisschoppen­synode.

Paus Franciscus

Voor Danny wordt het een intensieve week waarin onder meer een ontmoeting tussen paus Franciscus en de deelnemers op het programma staat. De Nederlandse Bisschoppen die deze week bij elkaar waren in vergadering wensten Danny zegen en inspiratie toe ter bemoediging en als teken van verbondenheid.

Belang­stelling?

Danny wil belang­stellenden in eigen land op de hoogte houden van zijn ervaringen in Rome: ‘Tijdens de week zelf wil ik me concentreren op het programma, maar ik hoop wel elke dag een post op facebook te plaatsen. Ook wil ik een paar korte filmpjes maken bijvoorbeeld over de ontmoeting met paus Franciscus.’ Deze posts en filmpjes van Danny zijn te volgen via JongKatholiek op Facebook:

Meer informatie
Gerelateerde nieuwsberichten

dinsdag, 17 april 2018Tienerkamp Breakout - Extraordinary Fotoreportage
dinsdag, 10 april 2018Tienerdag geloof, hoop en liefde in Heiloo Fotoreportage
zaterdag, 31 maart 2018Pre-Passion brengt jongeren samen Fotoreportage
donderdag, 29 maart 2018Danny Hakvoort presenteert eindverslag presynode Fotoreportage
vrijdag, 23 maart 2018Resultaten online enquête Jongerensynode
vrijdag, 23 maart 2018Interview met Danny Hakvoort vanuit Rome
woensdag, 21 maart 2018Stille Omgang Jongerenprogramma - verslag Fotoreportage
donderdag, 15 maart 2018Wereldjongerendag ‘Find Courage’
donderdag, 8 maart 2018“Wees niet bang!”
dinsdag, 6 maart 2018Nieuwe projectmedewerker jongerenpastoraat
dinsdag, 20 februari 2018Pre-Passion Witte Donderdagviering
vrijdag, 9 februari 2018Kennismakingsdagen tiener- en jongerenprogramma Assisi
dinsdag, 6 februari 2018Verblijf in chalets, mobilhomes en tenten Fotoreportage
dinsdag, 30 januari 2018Jongerenprogramma Assisi bekend
vrijdag, 22 december 2017Programma Nederlandse WJD-reis
woensdag, 15 november 2017Kerstdiner Jong Bisdom Haarlem 16 december
donderdag, 9 november 2017Flinke korting voor jonge pelgrims
dinsdag, 31 oktober 2017Netwerkbijeenkomst in Duivendrecht
woensdag, 9 augustus 2017Geslaagd tienerkamp Heiloo
donderdag, 20 juli 2017Hoe jongeren Hem volgenBisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose