Bisdom Haarlem-AmsterdamDelen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

Concert Göttinger Knabenchor

Dinsdag 28 oktober 2014 - 19.00 uur - Bavokathedraal

gepubliceerd: woensdag, 22 oktober 2014

Concert Göttinger KnabenchorAls onder­deel van hun concertreis 2014 zal op dins­dag 28 ok­to­ber het Göttin­ger Knabenchor (Duits­land) in de Ka­the­drale Basiliek St. Bavo aan de Leidse­vaart een concert ver­zorgen met als thema “All Praise to Thee”.

Het concert begint om 19.00 uur en duurt ongeveer een uur. De deuren aan het Bottemanne­plein gaan om 18.30 uur open en de toegang is gratis. Na afloop wordt er een deur­col­lec­te gehou­den ter bestrij­ding van de onkosten.

In 1962 vond het eerste optre­den onder de naam Göttin­ger Knabenchor plaats en tot de dag van vandaag is dit koor springlevend. Jaar­lijks gaan zij op tournee en dit jaar doet het koor o.a. Haar­lem en Utrecht aan en zingen zij in beide ka­the­dralen. In Haar­lem verblijft het koor van 28 tot en met 30 ok­to­ber.

De contacten tussen het Göttin­ger Knabenchor en het Muziek­in­sti­tuut van de ka­the­draal St. Bavo zijn ontstaan tij­dens de vie­ring van het 50-jarig jubileum van het Wiesba­den Boys’ Choir. (2010) Het ge­za­men­lijk zingen met de drie genoemde koren van Mozart’s Krönungsmesse was absoluut een hoogte­punt.

Het koor staat sinds 2003 onder lei­ding van dirigent Michael Krause. Het repertoire bestaat naast gees­te­lij­ke lie­de­ren ook uit gospels en wereld­mu­ziek.

Het concert­pro­gramma bestaat uit Kronings­mu­ziek (Westminster 1714) en lie­de­ren uit Duits­land en Zuid Afrika.

Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose