Bisdom Haarlem-Amsterdam


Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

Pater Van der Lugt vermoord in SyriŽ

Nederlandse bisschoppen geschokt en bedroefd

gepubliceerd: maandag, 7 april 2014

Pater Van der Lugt vermoord in SyriëDe Neder­landse Bis­schop­pen­con­fe­ren­tie is geschokt en bedroefd door het nieuws over de ont­voe­ring en ver­vol­gens de brute moord op pater Frans van der Lugt (75) in Homs, Syrië.  Dit nieuws werd vandaag door de Neder­landse orde van Jezuïeten, waar pater Van der Lugt toe behoorde, bekendgemaakt.

Pater  Van der Lugt had in inter­views eer­der  laten weten dat hij in Homs wilde blijven om de bevol­king te blijven steunen in hun schrijnende omstan­dig­heden. Het is niet bekend wie verant­woor­de­lijk is voor de gruwe­lijke dood van de Neder­landse pater.

De Neder­landse bis­schop­pen betuigen hun medeleven met de mensen die pater Van der Lugt achterlaat en bid­den voor hen en voor heel Syrië, dat dit land spoe­dig vrede mag vin­den.

Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose