Bisdom Haarlem-AmsterdamDelen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

Iconen en evangelisatie

gepubliceerd: vrijdag, 14 maart 2014

Iconen en evangelisatie - Geert GüsstegeOnlangs bracht Geert Hüsstege met zijn vrouw en een dochter een bezoek aan de bis­schop, om met hem van gedachten te wisselen over de rol die iconen kunnen spelen in de nieuwe evangeli­sa­tie.

Geert Hüsstege schil­dert en restau­reert iconen en wil zich met zijn iconen inzetten voor de verkon­diging en ver­die­ping van het geloof.

Met de bis­schop zijn enige ideeën be­spro­ken om te komen tot een concreet aanbod waar­mee pa­ro­chies hun voor­deel zou­den kunnen doen, en bij­voor­beeld bij­een­komsten kunnen organi­seren rond thema’s als caritas, ker­ke­lijke feesten of ver­schil­lende geloofs­mysteries zoals de bete­ke­nis van Christus voor iedere mens, en de rol van Maria.

Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose