Bisdom Haarlem-AmsterdamDelen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

Stafmedewerker Stefan van Aken overleden

gepubliceerd: maandag, 20 januari 2014
Het gezin van Stefan en Lisette van Aken
Foto van het hele gezin tij­dens de doop van de jongste in juni 2013 door zijn broer, pastoor Robert van Aken

Na een moe­dig en gelovig doorstane lange periode van ziekte is zater­dag­mid­dag 18 januari Stefan van Aken overle­den, nog net geen veer­tig jaar oud. Samen met zijn vrouw, Lisette, vorm­den zij de afdeling Huwe­lijk en Gezin van het bisdom, De Hoeksteen.

Lisette van Aken schreef op Facebook:

Velen zullen het al vernomen hebben, Vanmid­dag heeft de Heer mijn lieve man en onze lieve vader thuis­ge­haald. Eens zullen we weer samen zijn. Tot die tijd...

Lisette, Anne, Matthijs, Edith, Laurens, Floris, Myrthe

Mgr. Hendriks schreef op zijn blog:

Hij heeft Lisette en zijn jonge gezin los moeten laten, dat was nog wel het moei­lijkste. Hij heeft gestre­den, vol geloof en met een mengeling van overgave en vechtlust om zo lang moge­lijk bij zijn gezin te kunnen zijn.

Zijn ziekte­pe­rio­de zal voor Lisette en de kin­de­ren een on­ver­ge­te­lijk intense tijd blijven, waarin Gods aanwe­zig­heid ook soms bijna voel­baar, tast­baar was. Daar­naast is er na­tuur­lijk pijn, verdriet en duisternis. Van harte wens ik Lisette en de kin­de­ren alle kracht toe die zij in deze tijd en in de tijd die komen gaat heel hard nodig hebben.

Huwe­lijk en gezin waren echt een passie voor Stefan. Daar heeft hij zich voor ingezet, thuis, in het bisdom en zelfs over de grenzen van het bisdom heen. Zijn grote wens was dan ook een theo­lo­gische vor­ming op te zetten in weten­schap van huwe­lijk en gezin.

Moge hij rusten in vrede!

Weblog van Lisette en Stefan

Vanaf het moment van de diagnose zijn Lisette en Stefan een weblog be­gon­nen waarop zij lief en leed deel­den met de wereld. Het is een gewel­dig testa­ment van geloof, lij­den, liefde en overgave aan God.

Uitvaart

De uit­vaart van Stefan van Aken zal plaats­heb­ben op maan­dag 27 januari 2014 om 15.00 uur in de paro­chie­kerk van de H. Dio­ny­sius, Middenweg 248 in Heer­hu­go­waard.

Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose