Bisdom Haarlem-Amsterdam
Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

Dossier Romebedevaart 2016

Alle nieuws­be­richten over de dio­ce­sane Rome­bede­vaart die in no­vem­ber 2016 zal plaats­vin­den.


Pelgrims weer thuis
nieuws - vrijdag, 18 november 2016
Zaterdag 19 november was het allemaal weer voorbij, de reis terug naar huis. Een heel andere reis dan de heenreis. Naar Rome gingen 125 individuele pelgrims... naar huis ging één groep van 125 pelgrims. Bij het hotel stonden drie bussen klaar, één bus voor de KLM-vlucht en de andere twee voor de mensen die met Vueling vlogen.
Bezienswaardigheden Romereis Fotoreportage
nieuws - vrijdag, 18 november 2016
Tussen de programmaonderdelen van de Romebedevaart door blijft er natuurlijk ook nog voldoende tijd over om de ‘eeuwige stad’ te vereeuwigen. Ter herinnering aan een onvergetelijke reis, maar ook voor de thuisblijvers plaatsen we nog een fotoserie met bezienswaardigheden van de hand van Ramon Mangold.
Eucharistieviering in de Friezenkerk Fotoreportage
Een stukje Nederland in Rome
nieuws - vrijdag, 18 november 2016
Tesamen met de pelgrims van Bisdom ’s-Hertogenbosch vierden de pelgrims van ons bisdom donderdag 17 november de Eucharistieviering in de Friezen­kerk. Fotograaf Ramon Mangold maakte er weer een prachtige fotoserie van.
Nederlandse pelgrims ontmoeten nogmaals paus Franciscus Fotoreportage
nieuws - vrijdag, 18 november 2016
Na het hoogtepunt van de Nederlandse dag op dinsdag 15 november trokken de meeste Nederlandse pelgrims woensdagochtend 16 november toch weer naar de Sint Pieter voor de algemene audiëntie. Fotograaf Ramon Mangold maakte er weer een prachtig beeldverslag bij.
Naar de algemene audiŽntie met de paus Fotoreportage
nieuws - woensdag, 16 november 2016
Op woensdag staan pelgrims in Rome altijd vroeg op. Waarom? Het is de dag van de algemene audiëntie met de paus. Tienduizenden mensen verzamelen zich op het Sint Pietersplein om een glimp van paus Franciscus op te vangen en ook om te luisteren naar zijn toespraak.
Nederlandse H. Mis in Rome Fotoreportage
Tweeduizend Nederlandse pelgrims ontmoeten paus Franciscus
nieuws - dinsdag, 15 november 2016
Een van de hoogtepunten van de Nederlandse pelgrimsreis naar Rome is ongetwijfeld de Nederlandse H.Mis in de Sint-Pieter op dinsdag 15 november 2016. Bijna alle Nederlandse bisschoppen, zo’n 100 priesters en diakens en 2000 pelgrims vierden gezamenlijk de Eucharistieviering in de Sint-Pieterbasiliek te Rome en daarna was er een ontmoeting met paus Franciscus.
Pelgrims aangekomen in Rome Fotoreportage
Verslag van een heenreis met hindernissen
nieuws - dinsdag, 15 november 2016
Om vier in de nacht is het rustig op straat. Maar maandag 14 november kwamen uit alle delen van ons bisdom, en zelfs daarbuiten, mensen naar Schiphol. In totaal 125 pelgrims verzamelden zich. Honderd van hen vlogen met Vueling en vijfentwintig met KLM.
Romereis 2016 vanwege het Heilig Jaar
Speciaal boekje over vluchtelingenwerk voor de paus
nieuws - vrijdag, 11 november 2016
Maandag 14 november vertrekt de pelgrimsgroep van het bisdom Haarlem-Amsterdam met de eerste vliegtuigen van die dag naar Rome. In totaal bestaat de groep uit 129 personen, waar­onder hulpbisschop Jan van Burgsteden en hulpbisschop Jan Hendriks.
Aantreden Mgr. Hurkmans als rector Friezenkerk
Zondag 6 november ē 10.30 uur ē NPO2
nieuws - vrijdag, 4 november 2016
Zondag, 6 november, zal in Rome mgr. A.L.M. Hurkmans, emeritus bisschop van ’s-Hertogen­bosch, aantreden als rector van de Friezenkerk in Rome. Bij de plechtigheden is namens de Nederlandse Bisschoppen­confe­rentie voorzitter mgr. Van den Hende aanwezig.
Nog enkele plaatsen vrij!
Bisdombedevaart naar Rome
nieuws - vrijdag, 14 oktober 2016
Inmiddels hebben rond de 120 pelgrims zich opgegeven om mee te gaan met de reis van het Bisdom Haarlem-Amsterdam naar Rome. Daar sluiten we aan bij de vele andere nederlandse pelgrims, die zich in het kader van het Heilig Jaar van Barmhartigheid verzamelen rondom de Neder­landse dag op 15 november. Paus Franciscus zal op die dag speciaal de Neder­landse pelgrims begroeten.
Al honderd pelgrims ingeschreven!
Bisdomreis naar Nederlandse bedevaart in Rome
nieuws - woensdag, 14 september 2016
Vandaag, 14 september, twee maanden vóór vertrek, heeft de 100e pelgrim zich aangemeld voor de reis naar Rome van 14 t/m 19 november van het bisdom Haar­lem-Amsterdam. Daar sluiten we aan bij de Nederlandse bedevaart naar Rome vanwege het Heilig Jaar van de Barmhartigheid.
Met het bisdom naar Nederlandse Bedevaart in Rome
info - dinsdag, 13 september 2016
In navolging van de succesvolle Romereis in mei 2015 organiseert het bisdom van Haarlem-Amsterdam van maandag 14 t/m zaterdag 19 november 2016 nogmaals een bedevaartsreis naar Rome. Daar sluiten we aan bij de Nederlandse bedevaart naar Rome vanwege het Heilig Jaar van de Barmhartigheid.
Programma Romebedevaart 2016
nieuws - zaterdag, 10 september 2016
In navolging van de succesvolle Romereis in mei 2015 organiseert het bisdom van Haarlem-Amster­dam van 14 t/m 19 november 2016 nogmaals een bede­vaarts­reis naar Rome. Daar sluiten we aan bij de Nederlandse bedevaart naar Rome vanwege het Heilig Jaar van de Barmhartigheid.
Romebedevaart update
Met Bisdom Haarlem-Amsterdam naar de Eeuwige Stad in november
nieuws - woensdag, 24 augustus 2016
Ruim 60 pelgrims hebben zich al ingeschreven voor de Romereis van het bisdom van Haarlem-Amsterdam van 14 t/m 19 november 2016. Daar sluiten we ons aan bij de Nederlandse bedevaart naar Rome vanwege het Heilig Jaar van de Barmhartigheid! Hieronder het meer uitgewerkte programma specifiek voor deelnemers vanuit ons bisdom, in vervolg op eerdere berichtgeving.Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose