Bisdom Haarlem-Amsterdam

Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

Dossier Bisdom Maand Journaal

Maandelijks wordt op Kathedraal TV een Bisdom Maand Journaal gemaakt met actueel nieuws vanuit het bisdom met interessante, leuke en inspirerende berichtjes zodat u weer helemaal ‘bij’ bent!


Bisdom Maand Journaal
Maart 2021
nieuws - zaterdag, 6 maart 2021
Midden in de veertigdagentijd licht dit bisdom maandjournaal meerdere charitatieve projecten uit: de vastenacties door de jongerengroepen, de voedselinzameling bij de Franstalige parochie in Amsterdam en het drugspastoraat in Amsterdam. Omzien naar de medemens is immers één van de drie pijlers in de vastentijd.
Bisdom Maand Journaal
nieuws - zaterdag, 6 februari 2021
In het bisdom maandjournaal van februari 2021 zien we hoe corona het creatief denken in ons bisdom aanwakkert. Zo is er een plan voor het coronaproof toedienen van het askruis, worden coronapatiënten opgevangen in het Diocesaan Heiligdom O.L. Vrouw ter Nood in Heiloo, zijn de jongeren manieren aan het zoeken om in de veertigdagentijd present te zijn en gaat er weer een boekje vol gebeden naar de parochies om ook het geestelijk vuur brandend te houden.
Bisdom Maand Journaal
Januari 2021
nieuws - zaterdag, 9 januari 2021
Een nieuw jaar met nieuwe kansen! In dit eerste Bisdom Maandjournaal blikken we kort terug op een bijzondere kerstactie van de gemeenschap Sant'Egidio in Amsterdam, die ondanks alles ‘gewoon’ de deuren opende voor de vrienden van de straat - uiteraard alles coronaproof.
Dit weekend maar liefst twee releases
Kathedraal TV
nieuws - zaterdag, 5 december 2020
Op deze tweede zondag van de Advent biedt Kathedraal TV maar liefst twee nieuwe releases. De tweede aflevering van de Adventsbezinning en het Bisdom Maandjournaal.
Bisdom Maand Journaal
nieuws - zondag, 1 november 2020
Aan het begin van deze nieuwe maand vertelt Mgr. Jan Hendriks kort over Kerstmis en kijken we terug op drie bijzondere gebeurtenissen in oktober: de oprichting van de Broeders van het Stille Leven, De toewijding van de Amsterdamse Isabella Wijnberg en de priesterwijding van Bert Glorie.
Eerste Bisdom Maand Journaal online
nieuws - zondag, 4 oktober 2020
Op de eerste zondag van oktober, 4 oktober, is het eerste Bisdom Maandjournaal op Kathedraal TV gepresenteerd! In dit eerste maandjournaal vertelt de Bisschop kort hoe het vormen er nu uitziet, luiden de klokken ook op de Tiltenberg voor Moria, zien we een korte terugblik op de priesterwijdingen en wordt het altaar in de Corneliuskerk te Limmen ingezegend. Dit en nog veel meer in het Bisdom Maandjournaal, zodat men weer helemaal up to date is!Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose