Bisdom Haarlem-Amsterdam










Relikwie Zalige Carlo Acutis in Heiloo

Vrijdag 26 juli - 16.00 uur - OLV ter Nood Heiloo

gepubliceerd: zaterdag, 13 juli 2024

Een reli­kwie van de zalige Carlo Acutis gaat op tournee door Neder­land, België en Duits­land en zal op vrij­dag 26 juli, vanaf 16.00 uur, de Bede­vaart­ka­pel op het Hei­lig­dom van Onze Lieve Vrouw ter Nood aandoen. Het reli­kwie is het pericardium (hart­zakje) van het hart.

Carlo Acutis ( * 3 mei 1991, † 12 ok­to­ber 2006) was een katho­lie­ke, in Engeland geboren, Ita­li­aanse com­puterprogrammeur. Hij was vooral bekend door het do­cu­men­te­ren van eucha­ris­ti­sche won­de­ren op een web­si­te. Carlo leed aan leukemie en heeft tot zijn dood aan de web­si­te gewerkt. Hij bezat een diepe toe­wij­ding aan de eucha­ris­tie, wat de kern van zijn leven vormde.

Altijd dicht bij Jezus zijn, dat is mijn levens­plan.

Op 10 ok­to­ber 2020 werd Carlo zalig verklaard en hij zal waar­schijn­lijk in 2025 heilig wor­den verklaard.

Catechese

Pater Marco Gaballo, rector van het hei­lig­dom waar de zalige Carlo Acutis ligt opge­baard begeleidt het reli­kwie en zal een catechese ver­zorgen. Hier­voor moet u zich wel aanmel­den bij Wouter:

Pro­gram­ma

16.00 uur Reli­kwie aanwe­zig
18.00 uur Catechese
19.00 uur Heilige Mis
20.00 uur Ze­ge­ningen
20.30 uur Aanbid­ding

Alle onder­de­len zijn in de Bede­vaart­ka­pel

Website met Eucha­ris­ti­sche Wonderen

Website Eucharistische WonderenDe web­si­te over Eucha­ris­ti­sche won­de­ren, opgericht door Carlo Acutis, is een in­druk­wek­kende digitale col­lec­tie van meer dan hon­derd won­de­ren die door de eeuwen heen hebben plaats­ge­von­den. Deze web­si­te heeft als doel de kracht en het mysterie van de Eucha­ris­tie te belichten, en biedt gedetailleerde beschrij­vingen, foto's en his­to­rische ach­ter­gron­den. Elk won­der wordt nauw­keurig gedo­cu­men­teerd, met in­for­ma­tie over de locatie, de tijds­pe­rio­de en de omstan­dig­he­den waarin het won­der plaatsvond. De web­si­te dient als een rijke bron van in­for­ma­tie voor gelo­vi­gen die hun begrip van deze heilige gebeur­te­nissen willen ver­die­pen.

De site is een­vou­dig te navi­geren en is be­schik­baar in meer­dere talen, waardoor hij toe­gan­ke­lijk is voor een breed publiek over de hele wereld. Met een schat aan in­for­ma­tie, waar­on­der ge­tui­ge­nissen en weten­schap­pe­lijke analyses, biedt de web­si­te een diep­gaand inzicht in de katho­lie­ke won­de­ren en bena­drukt zij de voort­du­rende rele­vantie van de Eucha­ris­tie in het heden­daag­se ge­loofs­le­ven.




Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose