Bisdom Haarlem-Amsterdam










Save the date - WJD@Home

Vrijdag 29 t/m zondag 31 januari 2021 - Ameland

gepubliceerd: dinsdag, 14 juli 2020

Jon­ge­ren in de leef­tijd vanaf 15 jaar kunnen in januari 2021 opnieuw naar een WJD@Home op Ameland. De WJD@Home wer­den in 2019 voor het eerst gehou­den voor jon­ge­ren die niet deel kon­den nemen aan de Wereld­jon­ge­ren­da­gen in Panama. WJD@Home was met ruim hon­derd deel­ne­mers een groot succes. Dat vroeg om een ver­volg.

Desiree Bühler is coördinator

De WJD@Home 2021 wor­den geor­ga­ni­seerd onder de vlag van Jong Katho­liek. Mede­wer­ker jon­ge­ren­pas­to­raat Desiree Bühler van het bisdom Rotter­dam is coördinator. “We merkten dat er groot en­thou­sias­me was tij­dens het weekend WJD@Home op Ameland. Niet alleen bij de jon­ge­ren die toen deelnamen, maar bij ie­der­een die meehielp, bij de organi­sa­tie en bij de bis­schop­pen.”

De Neder­landse bis­schop­pen zetten zich graag in voor de nieuwe editie. Desiree: “De bis­schop­pen hebben nu al toegezegd dat er weer twee bussen zullen rij­den. Die pikken de jon­ge­ren op ver­schil­lende plekken in het land op, zodat ie­der­een vrij­dag­avond op tijd is voor de boot naar Ameland. De ene bus rijdt vanuit het bisdom Roermond via het bisdom ’s-Hertogen­bosch en het aarts­bis­dom Utrecht naar het noor­den. De andere bus kan jon­ge­ren uit het bisdom Breda mee­ne­men en rijdt via het bisdom Rotter­dam naar het bisdom Haar­lem-Am­ster­dam en zo ver­der.”

Jon­ge­ren van 15 jaar en ouder

“De WJD@Home zijn voor jon­ge­ren van 15 jaar en ouder. De vorige keer was echt heel leuk, samen een weekend op een eiland met het strand en de zee op loop­af­stand, mooie gesprekken, catechese van de bis­schop­pen en de ruimte om in deel­groepjes met leef­tijds­ge­no­ten te praten over je geloof. Je ontmoet de mensen weer die je eer­der zag bij een WJD en als je voor het eerst meegaat, maak je nieuwe vrien­den die ook gelovig zijn.”

Wat wil jij in het groot en in het klein bijdragen aan de samen­le­ving vanuit je geloof in Jezus?

“Het belooft een hele erva­ring te wor­den. Normaal zit op zon­dag in je pa­ro­chie de kerk niet vol jonge mensen. Maar straks op Ameland wel. In je dage­lijkse leven kom je er niet altijd aan toe om na te denken over je geloof en dingen die jij be­lang­rijk vindt in je leven. Op Ameland heb je daarvoor straks alle tijd. Wat wil jij in het groot en in het klein bijdragen aan de samen­le­ving vanuit je geloof in Jezus? Denk bij­voor­beeld aan duur­zaam­heid en zorg voor de schep­ping, of zomaar onge­vraagd iets aar­digs doen voor iemand. ‘Getuig van je geloof, des­noods met woor­den’, zei paus Fran­cis­cus.”

Thema: Richt u op

Het thema van de WJD@Home is van paus Fran­cis­cus en is een van de thema’s op weg naar de inter­na­tio­nale Wereld­jon­ge­ren­da­gen in Portugal (2023): “Richt u op. Ik stel u aan tot getuige van wat u gezien hebt.” Deze tekst komt uit de Han­de­lin­gen van de apos­te­len (Han­de­lin­gen 26, 16). Het zijn de woor­den van de verrezen Heer die verschijnt aan Paulus (die dan nog Saulus heet). Desiree: “De thema’s van de Wereld­jon­ge­ren­da­gen hebben te maken met opstaan en in bewe­ging komen. Opstaan voor je geloof, inves­te­ren in je band met God en in bewe­ging komen voor je naaste, dat is waar dit weekend over zal gaan. We berei­den een mooi en in­spi­re­rend pro­gram­ma voor met inte­res­sante sprekers en we maken er samen een gewel­dig weekend van.”

De organi­sa­tie krijgt nu al po­si­tie­ve reacties van mensen die zich aan willen mel­den. Desiree: “Er was al een groep uit een pa­ro­chie die samen ergens naartoe zou­den gaan, maar die zich nu aanmel­den voor de WJD@Home, omdat het de vorige keer zo’n ont­zet­tend mooi weekend was.”

  • WJD@Home op Ameland zijn van vrij­dag 29 tot en met zon­dag 31 januari 2021
  • Na de zomer volgt in­for­ma­tie over aanmel­ding
Katho­liek­le­ven.nl
WJD@Home 2019
Groeps­foto WJD@Home 2019

Gerelateerde nieuwsberichten

woensdag, 26 juni 2024Geslaagde Bavodag
woensdag, 19 juni 2024BreakOut tienerkamp 2024
dinsdag, 18 juni 2024Met Jong Bisdom HA wandelen op Blaricumse hei
dinsdag, 14 mei 2024Onderscheidingsavond levenskeuzen
donderdag, 2 mei 2024Jongerenbijeenkomst Jubeljaar 2025
zaterdag, 20 april 2024Bavodag
maandag, 18 maart 2024Paasgala voor oudere jongeren
maandag, 5 februari 2024Blauwe zusters bij WJD@Home Video
zaterdag, 27 januari 2024‘Ga door je leven met mentaliteit pelgrim’ Video
vrijdag, 26 januari 2024Katholiek Tienerkamp Breakthrough
vrijdag, 26 januari 2024What the WJD happened...
dinsdag, 16 januari 2024WJD@Home op Ameland
vrijdag, 24 november 2023Pausboodschap Wereldjongerendag
dinsdag, 21 november 2023Jongerenbedevaart naar Fulda
zondag, 19 november 2023Nagenieten van de KJD Video
dinsdag, 14 november 2023Bavodag 2024
zaterdag, 4 november 2023Jongerencollecte Video
dinsdag, 10 oktober 2023Together - Op reis voor de oecumene
dinsdag, 19 september 2023Katholieke Jongerendag
dinsdag, 29 augustus 2023Reünie Wereldjongerendagen



Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose