Bisdom Haarlem-Amsterdam

Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Benedictijn van Egmond schrijft nieuw Adventslied

gepubliceerd: donderdag, 13 oktober 2011
Benedictijn van Egmond schrijft nieuw Adventslied
Groepsfoto Abdij van Egmond

Op verzoek van de bisschoppelijke Adventsactie heeft broeder Adri Kortekaas een nieuw Adventslied gemaakt en voorzien van een commentaar.

Broeder Adri: “Het ‘Lied van de Komende’ is, zoals de titel al suggereert, een gezang dat in de adventstijd het best tot zijn recht zal komen. Verschillende aspecten van het verwachten en hoopvol verbeiden van Christus’ komst in deze wereld worden belicht.

G-groot

De melodie is gedacht in G – groot, maar kan zonder bezwaar ook een toon lager worden uitgevoerd, in F- groot. De maat is zodanig gekozen, dat het lied zowel in kleine groepen alsook in een volle kerk tot zijn recht kan komen. De strofen kunnen alle gezamenlijk worden gezongen, maar men kan ook denken aan afwisselend koor en gemeen­schap. Zelfs kan bij­voor­beeld strofe vier (de stem van Johannes de Doper) solistisch ten gehore worden gebracht.

Karakter

Het karakter van de melodie draagt een zekere ingehouden vreugde. De adventstijd, tijd van verwachten, wordt door dit lied een blijde verwachting. Maar tegelijk is er ook ingetogenheid te bespeuren, omdat het verlangen nog niet definitief is vervuld.”

“Van harte hoop ik dat dit lied mag bijdragen tot een vreugdevolle adventstijd, en velen mag begeleiden naar het licht van Kerstmis.”

U kunt het lied met commentaar downloaden op de site van de Adventsactie, onder de link parochie-info.

Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose