Bisdom Haarlem-Amsterdam









Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Jubileum Muziekinstituut

Kardinaal Simonis eregast

gepubliceerd: dinsdag, 20 september 2011

De zondagen 25 september en 2 oktober a.s. staan helemaal in het teken van de jubilea/lustra van het Muziek­insti­tuut van de Kathedrale Basiliek van Sint Bavo. Dit beroemde instituut bestaat dit jaar 65 jaar en de daaraan verbonden koor­school 60 jaar.

Koorschool Haarlem - St. Bavo MuziekinstituutZondag 25 september 2011

Op zondag 25 september 2011 zal de Hoogmis vanuit de Kathedraal rechtstreeks door de RKK op Nederland 2 om 10.30 uur worden uitgezonden. In het geloofs­ge­sprek vooraf is er aandacht voor het Kathedrale Koor en o.a. een interview met de dirigent, Fons Ziekman. In de viering zelf is het volledige Kathedrale Koor te horen. Dit zingt onder andere de vaste misdelen uit de Missa l’Homme désarmé van Jan Mul.

Zondag 2 oktober 2011

Op zondag 2 oktober 2011 wordt feestelijk het jubileum herdacht. De dag begint om 10.30 uur met een Pontificale Hoogmis in de Kathedraal waarin de Bisschop van Haarlem-Amsterdam zal voorgaan. Kardinaal Simonis, de Commissaris van de Koningin en de Burge­mees­ter van Haarlem zijn daarbij aanwezig. Het Kathedrale Koor zingt dan samen met het Promenade Orkest de Missa Solenelle van Louis Viërne. Deze van oorsprong voor dubbel orgel geschreven mis, is speciaal voor orkest bewerkt.

Na een gezellige ontmoeting in een reünieachtige sfeer zal er om 13.30 uur in de Kathedraal een ludiek concert plaatsvinden, verzorgd door het Schoolkoor en de Haarlemse topkoren: de Haarlem Voices, de Barbers & Bishops en het Vocaal Ensemble Six.

Voor meer informatie: Koor­schoolhaarlem.nl





Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose