Bisdom Haarlem-Amsterdam

Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Pasen tussen de steigers in de Kathedraal

gepubliceerd: maandag, 2 mei 2011

Ondanks de steigers die om het priesterkoor van de Kathedraal zijn opgesteld, hebben ruim 3850 gelovigen kunnen genieten van de negen bijzondere vieringen in de Goede Week en Pasen.

Hoogtepunt daarbij waren de Olie­wijding op de woensdag­avond, waarbij ruim 70 priesters en tientallen diakens hun wijdingsbeloften ten overstaan van de Bisschop hebben hernieuwd. Maar ook de Paashoogmis met een volle Kathedraal, een indruk­wek­kende homilie van de Bisschop, prachtige koorzang en stralend weer maakte dit tot een groot feest.

Een ongebruikelijk maar spontaan applaus na afloop van de Hoogmis onderstreepte de dankbaarheid van de kerk­gangers aan allen die betrokken waren de voor­be­rei­dingen van deze belangrijkste week in het kerkelijk jaar, bijzonder ook aan de koren van het Muziek­insti­tuut die alle negen vieringen muzikaal verzorgd hebben.

Een trotse Bisschop geniet van het Halleluia van Händel na afloop van de Paasmis (Foto: Jan Spengler)
Een trotse Bisschop geniet van het Halleluia van Händel na afloop van de Paasmis (Foto: Jan Spengler)
Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose