Bisdom Haarlem-Amsterdam

Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Vicaris-generaal wordt ere-kanunnik

gepubliceerd: dinsdag, 11 januari 2011
Vicaris-generaal mgr. Frans Kuttschrütter ontving in mei 2010 reeds het ereteken van verdienste van de Krijgsmacht
Vicaris-generaal mgr. Frans Kuttschrütter
ontving in mei 2010 reeds het
ereteken van verdienste van de Krijgsmacht

Onder zeer grote belang­stelling is tijdens de nieuwjaars­receptie op 7 januari j.l. van het Bisdom Haarlem-Amsterdam en het Militair Ordinariaat in Nederland, afscheid genomen van de vicaris-generaal van het laatst­genoemde bisdom: Mgr. Frans Kuttschrütter.

Bij gelegenheid van dit afscheid heeft mgr. Jos Punt, die tevens legerbisschop is, de scheidende vicaris-generaal benoemd tot ere-kanunnik van het Kathedraal Kapittel van Haarlem. Mgr. Kuttschrütter heeft volgens de Bisschop ‘nauwgezet en met een goed gevoel voor humor zijn bestuur­lijke taken voor het Militair Ordinariaat waar­gemaakt. Als oud-lucht­macht­aalmoeze­nier was hij al zeer gezien binnen het leger, maar als vicaris-generaal heeft hij veel betekend voor de aal­moeze­niers en de militairen van de gehele krijgsmacht’.

De overgrote belang­stelling bij dit afscheid was daar dan ook een uitdruk­kelijke onder­streping van. De scheidende vicaris-generaal wordt opgevolgd door mgr. Alphons Woolderink, die al als vicaris aan het Militair Ordinariaat verbonden was en daarvoor als Hoofdkrijgsmachtaalmoezenier.

Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose