Bisdom Haarlem-AmsterdamDelen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Mars voor het Leven

16 november - 12.00 uur - Jaarbeurs Utrecht

gepubliceerd: woensdag, 13 november 2019

De jaarlijkse Mars voor het Leven wordt dit jaar gelopen op zaterdag 16 november in Utrecht. De tocht begint om 12.00 uur en start in de Jaarbeurs Utrecht, tegenover het Centraal Station, inloop vanaf 11.00 uur. In 2018 waren er zo’n 10.000 deelnemers en de organisatie hoopt dat dit jaar te overtreffen.

De organisatie hoopt met de Mars een krachtig signaal af te geven naar samenleving en politiek door te laten zien dat velen in Nederland opkomen voor de bescherm­waar­digheid van het ongeboren leven. Doel is opkomen voor het ongeboren leven door het uitdragen van liefde en waarheid, dat wil zeggen eerlijke informatie geven zonder veroordeling of verwijt, maar juist met begrip, opvang en hulp.

Een ander doel is vrouwen, maar ook hun partners en families wijzen op de bestaande hulp bij onbedoelde zwanger­schap en bekendmaken met de mogelijke alternatieven.

Pro­gram­ma

tijd omschrijving
11.00 uur Inloop (met pro-life markt)
12.00 uur Start inhoudelijk pro­gram­ma met samenzang en sprekers
13.15 uur Start Stille Mars voor het Leven
~ 15.30 uur Afsluiting gehele pro­gram­ma

Meer informatie

Kijk voor meer informatie en sprekers (onder wie Gert-Jan Segers van de ChristenUnie en Kees van der Staaij van de SGP) op de website van Schreeuw om Leven:

Eerst naar de H.Mis

Op de ochtend van de Mars, wordt in Utrecht de mis gevierd in de buitengewone vorm (Tridentijns in de Sint-Jozefkerk) en in de gewone vorm (Catherina­kathe­draal). Vandaar lopen de deelnemers aan de H.Mis dan in processie naar de Jaarbeurs, waar de Mars voor het Leven vertrekt.

tijd omschrijving
10.00 uur Heilige Mis (buitengewone vorm)
Sint-Jozefkerk, Draaiweg 44, Utrecht
10.30 uur Heilige Mis (gewone vorm)
Catherina­kathe­draal, Lange Nieuwstraat 36, Utrecht
11.30 uur Processie naar de Jaarbeurs
Van Jozefkerk via Catherina­kathe­draal naar Jaarbeurs

Katho­liek Leven video met Lambert Hendriks

Videokanaal van de Neder­landse bis­schop­pen­con­fe­ren­tie Katho­liek Leven heeft in het kader van de Mars voor het Leven een video uitgebracht met Lambert Hendriks. Hij is moraaltheoloog en vertelt waarom bescherming van het ongeboren leven een belangrijk onderwerp is en soms ook een moeilijk onderwerp om over te spreken.

Bethany Janzen

Bethany Janzen - ProLife EuropeSpeciaal voor de Mars voor het Leven zal Bethany Janzen van ProLife Europe naar Nederland komen.
Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose