Bisdom Haarlem-Amsterdam

Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Mooi feestweekend Onze Lieve Vrouw ter Nood

gepubliceerd: zondag, 26 mei 2019

Het heiligdom in Heiloo stond in het weekend van 25 en 26 mei in het teken van het feest van Onze Lieve Vrouw ter Nood. Een feestelijk programma met pelgrims uit alle windrich­tin­gen sloot tevens de meimaand-Mariamaand af.

Zaterdag

Zaterdag­ochtend om 7.00 uur kwam de eerste pelgrim al aan waarna de H. Mis werd gevierd voor de vroege pelgrims. Rector Jeroen de Wit vierde hierbij tevens zijn zes-jarig priester­jubileum. Daarna volgde het ontbijt. Om 11.30 uur is de Rozenkrans gebeden en aansluitend was Mgr. Punt hoofd­cele­brant in de H. Mis ter ere van Onze Lieve Vrouw ter Nood. Mgr. Punt sprak in de homilie over het grote vertrouwen wat we in de voorspraak van onze Hemelse Moeder mogen hebben, zoals we hem kennen haalde hij hierbij enkele concrete voorbeelden aan.

’s Middags hield Mgr. van Burgsteden in het Oesdom een boekbespreking van het boek ‘Jan van Burgsteden’ dat onlangs bij Adveniat uitkwam. Hij wist hierbij levendig te vertellen over de totstandkoming van het boek en benoemde enkele aansprekende anekdotes. Vervolgens signeerde hij zijn boek voor de mensen.

’s Avonds was er een avond van Praise en Worship (Lofprijzing). Paula Doorenbosch en Ted Bauer begeleidden deze avond. Er was een groep gekomen van de Indonesische Charismatische gemeen­schap van Amsterdam e.o. en er waren zelfs mensen helemaal uit Meppel gekomen. Het was mooi om zo samen zingend de Heer te prijzen en de avond werd afgesloten met een korte lichtjesprocessie door het park.

Zondag

Met een speciale familiedag werd zondag 26 mei het feest­weekend van Onze Lieve Vrouw ter nood afgesloten. Voor de jeugd was er een workshop schilderen met iconen­schilder Thom Breukel en voor de ouders hield Yvonne Koopman een lezing over de onlangs opgerichte stichting GezinsPlatform.NL

Aan het einde van de middag was Mgr. J. van Burgsteden hoofd­cele­brant en rector J. de Wit con­cele­brant bij de Eucha­ris­tie­viering in de Bedevaartkapel. Na een feestelijk ‘potluck’ diner (iedereen brengt wat te eten mee) werd de dag afgesloten met een processie over het Heiligdom waarbij de pelgrims zich niet door een drupje regen lieten stoppen.

De fotoserie door Wim Koopman is van de familiedag op zondag­middag.
Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose