Bisdom Haarlem-Amsterdam

Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Studiedag Nieuwe Evangelisatie met Mgr. Rey

Zaterdag 16 februari - 9.30 uur - Heiloo

gepubliceerd: maandag, 4 februari 2019
foto: Wim Koopman
Mgr. Dominique Rey
Mgr. Dominique Rey

Priesters, diakens, pastoraal werkers en cate­chisten die werkzaam zijn in de pastoraal van Bisdom Haarlem-Amsterdam zijn uitgenodigd voor een bijzondere studiedag in Heiloo op zaterdag 16 februari. Bijzonder omdat mgr. Dominique Rey komt spreken, bekend van zijn vele initiatieven en boeken op het gebied van evangelisering en revitalisering van parochies.

Vanuit andere bisdommen hebben enkele pries­ters en diakens gevraagd of zij aan de dag kunnen deelnemen. Daar is op zich geen bezwaar tegen, mits er nog voldoende plaats is en zij zich zo spoedig mogelijk aanmelden. Dat kan nog per e-mail:

Nieuwe evangelisatie

Mgr. Dominique Rey zal in het Engels spreken, maar er is simultaanvertaling be­schik­baar. Ook zullen twee onlangs in het Nederlands verschenen boeken (vertalingen van ‘Divine Renovation’ en ‘Rebuilt’) kort worden ge­pre­sen­teerd. Joost van der Vlugt en Petra Bijvoet zullen het project Missionary School even toelichten, waar we nu in ons bisdom mee bezig zijn. Een belangrijk deel van de dag staat dus in het teken van nieuwe evangelisatie en activiteiten die in dat kader staan.

Seksueel misbruik en ander grens­over­schrij­dend gedrag

Maar we staan ook stil bij het thema dat heel de kerk bezig houdt en shockeert: grens­over­schrij­dend gedrag. Het shockeert te meer omdat misbruik zo duidelijk ingaat tegen de bood­schap van het evangelie. De licht gewijzigde editie van de Gedragsode wordt op deze dag ge­pre­sen­teerd met het beleid van de Nederlandse bis­schop­pen om misbruik en iedere vorm van grens­over­schrij­dend gedrag tegen te gaan. Mw. mr. Liesbeth Sanders, Meldpunt­func­tio­naris van de Klachten­com­mis­sie, is er om een toelichting te geven.

Vanwege het grote belang dat we hier goed, correct, waakzaam en zorgvuldig mee omgaan, is uitdrukkelijk aan alle priesters, diakens, pastoraal werkers en catechisten gevraagd om bij deze dag aanwezig te zijn.

Dat belang geldt natuurlijk ook het hoofdthema van de dag: de nieuwe evangelisatie: we willen graag bereiken dat ieder naar wegen zoekt en mogelijkheden om het evangelie bij de mensen van onze tijd te brengen, want we hebben een prachtige bood­schap!

Programma

9.30 uur Inloop koffie/ thee
10.00 uur eerste lezing Mgr. D. Rey: “The basics of mission”
10.50 uur Koffie/thee
11.10 uur tweede lezing Mgr. D. Rey: “The dynamics of evangelisation today”
12.15 uur H. Eucha­ris­tie­viering
13.15 uur Kloosterlunch
14.15 uur Mw. L. Sanders: “Nieuwe Gedragscode Pastoraat”
15.00 uur Koffie/ thee
15.30 uur Petra Bijvoet en Joost v.d. Vlugt: “The Missionary School”
16.15 uur Afsluiting van de dag en borrel

Details

datum: zaterdag 16 februari 2019
tijd: van 9.30 tot 16.30 uur
locatie: Diocesaan Heiligdom O.L.V. ter Nood, Hoogeweg 65, Heiloo
parkeren: Er is voldoende parkeer­gele­gen­heid aan de Kapellaan
aanmelden: pvermeer@bisdomhaarlem-amsterdam.nlBisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose