Bisdom Haarlem-Amsterdam

Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Bad habits, holy orders

gepubliceerd: woensdag, 28 november 2018
foto: Willem Jan de Bruin / EO
Bad habits, holy orders

In vier afleveringen van een nieuw televisie­pro­gramma met als titel ‘Bad habits, holy orders’ krijgen kijkers een indruk van het leven van de zusters Karme­lie­tes­sen van het Goddelijk Hart van Jezus te Vogelenzang.

Omroep EO is begin november met twee cameraploegen en vijf jonge vrouwen op bezoek geweest in het klooster om het klooster­leven vanuit de ogen van een heel diverse groep vrouwen vast te leggen.

“Vijf jonge vrouwen, op een kruispunt in hun leven. Ze doen afstand van alcohol, mannen en smartphones en duiken onder in het klooster­leven: tien dagen worden deze vrouwen geestelijk begeleid door de zusters van Casa Carmeli in Vogelenzang. Wat er gebeurt er als deze vrouwen, die in alles een leven leiden dat haaks staat op het klooster­leven, de leefregels van de Karme­lie­tes­sen van het Goddelijk Hart van Jezus overnemen? En wat leren de zusters van hun bezoekers?”

De eerste aflevering was dinsdag 27 november te zien op NPO 3 - in de komende drie weken zullen de volgende drie aflevering worden uitgezonden. De eerste aflevering kan nog worden bekeken via Uitzending Gemist.

Het klooster stond even op z’n kop

Op de website van de zusters staat te lezen:

“Vijf jonge vrouwen zijn de afgelopen tijd bij de zusters te gast geweest. Vijf vrouwen die normaal gesproken in een totaal andere wereld leven, wanen zich in een leven van rust en regelmaat. Ze doen afstand van smartphones, mannen en alcohol.

Wat het kloosterleven ze kan leren? Heel veel. Wat precies kunt u natuurlijk in de uitzendingen bekijken, maar we hopen vooral dat ze hebben mee gekregen dat de zusters ze lief hebben zoals ze zijn. Als je ieder mens ziet zoals ze echt zijn, zoals God ze heeft geschapen, dan is ieder mens ontzettend mooi. Hoe het uiterlijk ook is. Kijken dus.”

Details

titel: Bad habits, holy orders
datum: dinsdag 27 november
dinsdag  4 december
dinsdag 11 december
dinsdag 18 december
tijd: 20.30 uur
kanaal: NPO 3Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose