Bisdom Haarlem-Amsterdam

Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Diakenwijding Maciej Grądzki

Zaterdag 17 november - 12.00 uur - OLV ter Nood Heiloo

gepubliceerd: maandag, 22 oktober 2018
Maciej Grądzki
Maciej Grądzki

Met vreugde deelt Mgr. Dr. J.M. Punt mee dat Maciej Grądzki op zaterdag 17 november 2018 tot transeunt diaken zal worden gewijd. De Eucha­ris­tie­viering begint om 12.00 uur en zal plaatsvinden in de Grote Kapel van het Heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood te Heiloo.

Priesters en diakens

Alle priesters zijn uitgenodigd te concelebreren, en priesters en diakens worden gevraagd een albe en witte stola mee te brengen. Er zal gelegenheid zijn voor omkleden in het Oesdom van waar de processie zal worden opgesteld. Opave bij het secretariaat van het bisdom (mevr. P. Vermeer 023-5112600 / pvermeer@bisdomhaarlem-amsterdam.nl)

Maciej stelt zich voor

Mijn naam is Maciej Grądzki, ik ben 28 jaar oud en kom uit Polen. Sinds 2009 ben ik seminarist van het Diocesaan Missionair Groot­semi­narie Redemptoris Mater in Nieuwe Niedorp. Ik ben de oudste van zeven kinderen en heb zes zusjes. In 2008 ben ik vanuit Polen naar Nederland verhuisd met mijn hele familie, die tot nu toe in Almere woont. Wij zijn naar Nederland gekomen als een missiegezin, om deel uit te maken van de gemeen­schap Missio ad Gentes in Almere.

Ik heb mijn roeping tot het priester­schap in een Neocatechumenale gemeen­schap in Warschau ontdekt. Een paar maanden nadat ik de middelbare school beëindigd had ben ik begonnen met de priester­oplei­ding. Op het seminarie heb ik vijf jaar filosofie en theologie gestudeerd en daarna begon ik de missie-stage, die een vast onderdeel van onze priester­oplei­ding is. Ik ben twee jaar in Zuid-Afrika geweest. Daar assis­teerde ik een priester, afkomstig uit Spanje, bij verschillende werkzaamheden in de vele parochies in Kaapstad. Na twee jaar in Zuid-Afrika vervolgde ik mijn stage in een redelijk grote parochie in Kerkrade in het bisdom Roermond. Daar heb ik de praktijk van de parochie en het werk van een pastoor van dichtbij kunnen zien. Na drie jaar van de missie-stage ben ik teruggekomen naar het seminarie om mijn theologiestudie af te ronden.

Afgelopen september ben ik mijn pastorale jaar begonnen in de parochies van Middenmeer, Wieringerwerf en Hippolytushoef onder de verant­woor­de­lijk­heid van deken E. Moltzer en pastoor I. Tilma.

Op 17 november 2018 word ik Deo Volente diaken gewijd in het heiligdom O.L.V. ter Nood in Heiloo en wil u van harte uit­no­di­gen om mij te begeleiden bij deze bijzondere gelegenheid om zo de vreugde van deze dag samen te vieren.

Ik vraag u in deze periode van voor­be­rei­ding op de diaken­wijding voor mij tot God te bidden zodat ik altijd alleen maar een instrument in Zijn handen mag zijn.

Correspondentieadres

Maciej Grądzki
Paadje 22
1733 NE  Nieuwe Niedorp
Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose