Bisdom Haarlem-AmsterdamDelen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Zusters Vogelenzang hernieuwen geloften

Tevens lancering nieuwe website

gepubliceerd: vrijdag, 8 december 2017
(foto’s: Wim Koopman)
(foto’s: Wim Koopman)

Op het hoogfeest van de onblevlekte ont­van­ge­nis hebben de zusters van Casa Carmeli in Vogelenzang in een feestelijke eucha­ris­tie­viering hun geloften vernieuwd. Na afloop van de viering was er een bijeenkomst waarbij Mgr. Hendriks de nieuwe website van de zusters met een muisklik mocht lanceren.

De zusters Karme­lie­tes­sen zijn anderhalf jaar geleden in Vogelenzang een zorghotel begonnen voor ouderen die tamelijk zelfstandig kunnen leven, maar mantelzorg krijgen van de zusters, medewerkers en vrijwilligers. Daarnaast vinden er regelmatig roepingen­weekenden plaats in Casa Carmeli, zoals ook dit weekeinde. Op de website wordt daarom ook daaraan ruime aandacht besteed.

Naast Mgr. Hendriks als hoofd­cele­brant was de con­cele­brant pastoor dr. A. Hendriks, die met Casa Carmeli verbonden is en pastoor is van de Haarlemse Sint Josephkerk.

Homilie

Tijdens de preek stond de hulp­bis­schop stil bij de situatie in de (westerse) wereld, die gelovige mensen droevig kan stemmen: er is veel ongeloof en wegvallen van evangelische waarden, zoals de waardering voor huwelijk en gezin. Toch maakt God een klein begin iedere keer opnieuw zoals in de on­be­vlekte ont­van­ge­nis van Maria, waar Maria als nieuwe Eva aan deze wereld wordt gegeven om de Verlosser ter wereld te brengen en Hem bij te staan om alles nieuw te maken. God laat veel toe, maar Hij maakt ook alles nieuw! De mens die naar Gods beeld is geschapen heeft een geweten gekregen, een ziel en een vrije wil, waarmee hij keuzes moet maken. De on­be­vlekte ont­van­ge­nis van Maria geeft aan dat Maria vrij was van de oerzonde die mensen laat streven naar kennis en macht en dat zij dus geheel open was voor God om de goede keuze te kunnen maken

Nieuwe website

De feestvreugde werd nog vergroot door de lancering van een nieuwe website; eigenlijk een website met twee vleugels of een ‘drieluik’. Zeer binnenkort zullen de bekende domeinnamen carmeldcj.nl en roepingen.nl worden verhuisd.

De nieuwe website is nu al bereikbaar achter de nieuwe domeinnaam casacarmeli.nl. Daar is tevens een uitgebreide fotoserie te zien van de feestelijkheden van vandaag.
Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose