Bisdom Haarlem-AmsterdamDelen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Mars voor het Leven

Zaterdag 9 december in Den Haag

gepubliceerd: maandag, 4 december 2017

Zaterdag 9 december 2017 vindt de jaarlijkse Mars voor het Leven in Den Haag plaats. In het politieke centrum van Nederland groeit jaarlijks het protest tegen de abortuswetgeving, zoals deze in Nederland gangbaar is.

Deze wet maakt jaarlijks 30.000 ongeboren kinderen tot slachtoffer. Eén op de zeven zwanger­schappen eindigt op dit moment in abortus. Het recht om te leven is mensenrecht nummer één. Wij geven een stem aan deze kinderen, die zelf nog geen stem hebben. Onze samenleving moet een cultuur van leven bevorderen en hulp bieden waar vrouwen in nood zijn.

Streven naar 30.000 deelnemers

Gelukkig zijn steeds meer mensen het hiermee eens en groeit de Mars al jaren in aantallen deelnemers. Steeds meer mensen vinden dat abortus geen oplossing is en staan op voor de ongeborenen! Maar dit jaar wordt speciaal: de samenwerkende organisaties streven dit jaar naar een grote groei in aantal deelnemers, zodat er voor ieder geaborteerd kind één man of vrouw of kind meeloopt. 30.000 mensen die hun protest laten horen op het Malieveld en biddend in stilte door de stad trekken. Katholieken en protestanten trekken er samen op om elk ongeboren kind een stem te geven. Zo kan dit jaar met uw hulp een omslag betekenen op pro-life gebied.

Programma

10.30 uur Heilige Mis (nieuwe ritus)
Paschalis Baylonkerk, Wassenaarseweg 53 in Den Haag
10.30 uur Heilige Mis (Tridentijnse ritus)
Sint-Jacobus de Meerdere, Parkstraat 65-A in Den Haag
12.00 uur Programma op het Malieveld S.v.p. eigen lunchpakket meenemen
13.30 uur De Mars voor het Leven door het centrum van Den Haag
15.30 tot 18.00 uur Naprogramma voor volwassenen
Anna van Buerenplein 29 in Den Haag
15.30 tot 18.00 uur Naprogramma voor jongeren bij de Blauwe Zusters
Korte Koediefstraat 25 in Den Haag

Vervoer

Busvervoer is vanuit veel plekken be­schik­baar. Meer hierover kunt u vinden op de website van Stirezo. Verder wordt er in de voorafgaande week een Week van het Leven georga­ni­seerd, waarbij er door de verschillende organisaties lezingen, presentaties en andere activiteiten zullen worden georga­ni­seerd. Ook u kunt hier aan meedoen. Wij hopen van harte dat u zult komen om uw stem te laten horen voor het leven!

Meer informatie en aanmelden voor de bus

Marieke Al van Stichting Recht Zonder Onderscheid (Stirezo) beantwoordt al uw vragen en kan u tevens informeren over de georga­ni­seerde bus­reizen naar Den Haag en retour.
Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose