Bisdom Haarlem-Amsterdam
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Bijzondere start veertigdagentijd in de Kathedraal

gepubliceerd: vrijdag, 24 februari 2017
foto: Wim Koopman
Bijzondere start veertigdagentijd in de Kathedraal

Twee bijzondere vieringen markeren de start van de veertigdagentijd in de Kathedraal.

Aswoensdag

Op woensdag 1 maart is de plechtige Aswoensdag­viering welke om 19.00 uur begint en waarin Mgr. dr. J. Hendriks zal deze viering celebreren. De Capella Puellarum zal deze viering muzikaal verzorgen met werken van Caplet en Andriessen.

Televisiemis

Op zondag 5 maart zal voor het eerst na de restauratie van de Kathedraal vanuit deze kerk weer een Televisiemis worden verzorgd. De Kathedraal neemt deze taak over van de St. Vitus­kerk in Hilversum. Mgr. dr. J. Hendriks zal ook in deze viering de celebrant zijn.

Het volledige Kathedrale Koor zal onder leiding van Magistra Cantus Sanne Nieuwenhuijsen delen zingen uit de Missa Sine Nomine van Hendrik Andriessen, alsmede het Pater Noster van Albert de Klerk en het Greater love has no man van John Ireland.

De viering begint om 10.30 uur en is rechtstreeks te volgen op NPO 2.

Geloofs­gesprek

Voorafgaand aan de eucharistie­viering heeft Leo Fijen een geloofs­gesprek met Mgr. Hendriks over de betekenis van de veertigdagentijd en vasten. Ook dit geloofs­gesprek is rechtstreeks op NPO 2 te volgen.
Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose