Bisdom Haarlem-Amsterdam
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Toekomst voor onze parochies

Kerkbesturendag rond notitie ‘Kerk in een verander(en)de samenleving’

gepubliceerd: maandag, 6 februari 2017
foto: Dr. Bart Putter
De inleidingen vonden plaats in twee groepen: de zaal van het bisschopshuis
De inleidingen vonden plaats in twee groepen: de zaal van het bisschopshuis
foto: Dr. Bart Putter
Toekomst voor onze parochies
De econoom tijdens zijn inleiding
De econoom tijdens zijn inleiding

Zaterdag 4 februari was er in en rond de Haarlemse Sint Bavo kathedraal een dag voor de kerk­bestuursleden rond de nieuwe gespreksnotitie van het bisdom ‘Kerk in een verander(en)de samenleving’. De opkomst was veel groter dan verwacht.

Die notitie gaat over de toekomst van de parochies: wanneer is een parochie vitaal genoeg om door te gaan? Hoe kunnen we de parochie levens­krachtiger maken, maar ook: wanneer moet een kerk sluiten? Voor de kerk­bestuursleden was het tegelijk een dag om te proeven van de nieuwe editie van de kerk­besturen/management cursus, die het bisdom in samen­werking met KSBW voor de derde keer verzorgt.

Oorspronkelijk zou de dag in Heiloo zijn, maar daar was de lokatie uiteindelijk te klein, zodat moest worden uitgeweken naar de Haarlemse kathedrale basiliek. Zo’n 165 kerk­bestuursleden hadden zich aangemeld. Dat was eigenlijk Voorzienigheid: voor iedereen was het een goede ervaring om een dagje kennis te maken met de nieuwe ruimten onder de kathedraal en in het bisschopshuis daarnaast.

De dag begon met de Eucharistie­viering in de kathedraal met Mgr. Hendriks als hoofd­cele­brant. Wie zijn homilie wil nalezen, kan op zijn website terecht:
Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose