Bisdom Haarlem-AmsterdamDelen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

Duizenden verloofden ontmoeten paus op Valentijnsdag

gepubliceerd: vrijdag, 14 februari 2014

Vrij­dag 14 februari 2014, Valen­tijns­dag, wor­den meer dan 20.000 verloof­den verwacht op het St Pieters­plein om daar samen met de paus te vieren dat ze hun geliefde trouw willen beloven in een huwe­lijk.

Valentijnsdag in Rome - 2014Het Vati­caan had verloofde jonge mensen uit­ge­no­digd om op deze dag ‘De Vreugde van het Ja’ te komen vieren in Rome. Daar werd met groot en­thou­sias­me op gerea­geerd door jonge mensen uit Italië, maar ook uit andere lan­den van de wereld. Inschrijven kon tot en met 12 februari via het eigen bisdom of via de Pau­se­lijke Raad voor het Gezin, die het eve­ne­ment or­ga­ni­seert.

Omdat er al gauw meer dan 9000 verloof­den zich had­den aangemeld, heeft het Vati­caan besloten de bij­een­komst in de open lucht op het St. Pieters­plein te hou­den, omdat de oor­spron­ke­lijk geplande locatie alle verloof­den niet kan her­bergen. Hoeveel stelletjes er uit­ein­delijk aanwe­zig zullen zijn is nog niet te voorspellen, maar in ieder geval zal de paus als hij rond het mid­daguur op het plein komt door duizen­den toe­koms­tige bruidsparen wor­den begroet.

Het St. Pieter­plein is open sinds 09.00 uur, het eve­ne­ment begint om 11.00 uur en paus Fran­cis­cus wordt verwacht om 12.00 uur. (SRKK)

Twitter

Via de Pope App en sociale media kon de bij­een­komst recht­streeks gevolgd wor­den. Op Twitter kwamen on­der­staan­de tweets langs met mooie uit­spra­ken van paus Fran­cis­cus.

Tweets van tijdens de ontmoeting van verloofden op het Sint-Pietersplein

Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose