Bisdom Haarlem-Amsterdam










Retrouvaille weekend - Huwelijk in nood

Weekend 1-3 november - OLV ter Nood Heiloo

gepubliceerd: maandag, 30 september 2024

Retrouvaille is een we­reld­wijde organi­sa­tie, aanwe­zig in 27 lan­den, die zich inzet om stellen of hu­we­lij­ken in nood te helpen genezen en te vernieuwen. Retrouvaille is een van ori­gi­ne katho­lie­ke organi­sa­tie die tot stand is geko­men in 1977. Het stamt af van het bekende Marriage Encounter en richt zich op hu­we­lij­ken of relaties die stuk dreigen te lopen.

Uitgangs­punt

Ons uitgangs­punt is dat elk huwe­lijk dat zich in crisis bevindt een kans verdient om te overleven. Retrouvaille is een plek waar gekwetste stellen weer hoop kunnen vin­den. Wij bie­den een pro­gram­ma aan om stellen in nood de moge­lijk­heid te geven om elkaars liefde te hervin­den. Retrouvaille biedt hulp­mid­de­len die nodig zijn om een liefde­vol huwe­lijk te heront­dek­ken.

Doel

Ons doel is om Retrouvaille ook in Neder­land moge­lijk te maken. Wij willen koppels in crisis ook in Neder­land bereiken en hen het Retrouvaille pro­gram­ma aanbie­den. Wij wor­den gesteund door Mon­seig­neur Hendriks.

Pro­gram­ma

De stellen nemen deel aan een weekend waarin zij als individu en als stel de moge­lijk­heid krijgen om stil te staan bij een aantal be­lang­rijke vraag­stukken over de relatie. Ver­vol­gens krijgen de koppels hand­vat­ten om hun relatie te her­stel­len en onder­hou­den. Het pro­gram­ma bestaat uit drie fases en wordt ver­zorgd door een team van twee echtparen en een pries­ter.

  1. Het Retrouvaille weekend
  2. De post­week­end sessies
  3. Maan­de­lijks on­der­houd (CORE)

Details

data: vrij­dag 1 t/m zon­dag 3 no­vem­ber 2024
tijd: van vrij­dag 19.00 tot zon­dag 16.00 uur
locatie: Dio­ce­saan centrum Onze Lieve Vrouw ter Nood, Hoogeweg 15 Heiloo

Flyer

Flyer RetrouvailleFlyer Retrouvaille




Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose