Bisdom Haarlem-Amsterdam










Vacature voor Straatpastor

Stem in de Stad in Haarlem

gepubliceerd: woensdag, 25 september 2024

Stem in de Stad in Haar­lem zoekt een straat­pas­tor die een hart heeft voor dak- en thuis­loze mensen. Als straat­pas­tor ben je be­schik­baar voor onze gasten die op straat leven of met een leven op straat bekend zijn. Je hebt ongeacht hun levensbeschouwe­lijke ach­ter­grond oog en oor voor hun verhaal, levens­vra­gen en zorgen.

Het straat­pas­to­raat bij Stem in de Stad

Stem in de Stad is een oecu­me­nisch diaco­naal centrum in het hart van Haar­lem. We zijn een door beroeps­krachten geleide vrij­wil­li­gers­orga­ni­sa­tie met de missie mensen in nood nabij te zijn. We vormen een bij­zon­dere ge­meen­schap van ongeveer 10 beroeps­krachten, 140 vrij­wil­li­gers en hon­der­den gasten. Stem in de Stad komt voort uit ver­schil­lende samen­wer­kende kerken en wil op heden­daag­se wijze invulling geven aan de “werken van barm­har­tig­heid“.

Vacature

Als straat­pas­tor werk je in de eerste plaats vanuit de presentiebena­dering: er zijn voor dak- en thuis­lozen, hen be­ge­lei­den in hun leven en samen door moei­lijke tij­den heen komen. Je biedt ziel­zorg, wat een aan­vul­ling is op de soma­tische, psy­chi­sche en sociale zorg die al gebo­den wordt. Dit betekent dat je vragen rond zin­ge­ving, eigen­waarde, en verlies herkent en bespreek­baar maakt. Daar­naast bied je gepaste rituelen aan, zoals uit­vaar­ten en afscheids­bij­een­komsten, en organiseer je maan­de­lijks de kapel­vie­ring voor Stad en Straat. Samen­wer­ken met andere organi­sa­ties en vrij­wil­li­gers is een be­lang­rijk aspect van je werk.

Voor deze functie is een afgeronde oplei­ding in theo­lo­gie of gees­te­lij­ke ver­zor­ging vereist en een sterke be­trok­ken­heid bij mensen die zich aan de ran­den van de samen­le­ving bevin­den. Je moet re­flec­tief zijn en kunnen omgaan met de span­ning tussen nabij­heid en afstand. Erva­ring met het coör­di­ne­ren van werk­zaam­he­den en vrij­wil­li­gers is een pré, net als kennis van de zorg voor dak- en thuis­lozen. Het betreft een parttime aan­stel­ling van 24 uur per week met flexibele werk­tij­den, inclusief avon­den en weeken­den, en met uit­zicht op verlen­ging.

Info en contact




Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose