Bisdom Haarlem-Amsterdam










Palmzondag in Volendam

Een unieke gebeurtenis!

gepubliceerd: vrijdag, 29 maart 2013

In veel opzichten was de WJDag afgelopen zon­dag in Volen­dam een unieke gebeur­te­nis: Een ont­zet­tend mooi gebouw in het centrum van Volen­dam, Een inter­na­tio­nale spreker en veel lokale artiesten. Maar niet alleen het pro­gram­ma had unieke kenmerken, Volen­dam is op zich­zelf uniek! Het bekende dorp kent veel toe­risme, maar ook een sterk katho­lie­ke traditie.

Mgr. Hendriks

Wereldjongerendag - VieringWe­reld­wijd vieren jon­ge­ren palm­zon­dag waarbij traditie­ge­trouw de (hulp)bis­schop van het bisdom bij aanwe­zig is. Zo ook in ons bisdom, waarbij mgr. Hendriks voor ging in de vie­ring. Mgr. Hendriks deed een oproep om erop uit te trekken, zoals bij­voor­beeld Jozef van Arimatea dat deed. Hij was ertegen geweest toen ze Jezus wil­den doden. Hij had niet veel kunnen doen, nu deed hij het laatste wat hij nog kon doen en gaf Jezus’ lichaam een waar­dige begrafenis. Ook dat was een ge­tui­ge­nis, zoals dat ook bij jou is: al het goede dat je doet is een ge­tui­ge­nis: Go, let it out!

Sing & Songwritersguild

Wereldjongerendag - Paul BondNa de Eucha­ris­tie­vie­ring werd het pro­gram­ma voort­ge­zet in het Pop en Cultuurhuis PX. Ook net als vorig jaar was het niet de bedoeling om tij­dens het hoofd­pro­gramma alleen maar op je stoel te blijven zitten. Pre­sen­ta­tri­ce Marije v.d. Knaap zorgde voor een goede ‘war­ming-up’, waarna het de beurt was aan twee Volen­damse artiesten van het Sing & Songwritersguild. Zij lieten in­druk­wek­kende zelfge­schre­ven nummers horen, waar­on­der een nummer over de cafébrand in Volen­dam waarbij één van de zan­gers dicht bij in de buurt was geweest.

John Pridmore

Wereldjongerendag - John PridmoreEn na­tuur­lijk, tij­dens ons hoofd­pro­gramma een in­druk­wek­kend verhaal van onze inter­na­tio­nale spreker John Pridmore. John ver­telde over zijn leven waarbij hij nooit zon­der wapen de weg op ging. Op een avond sloeg hij iemand in elkaar waar­van hij dacht dat hij hem dood had geslagen.

De enige gedachte die bij hem opkwam was dat hij daar mis­schien wel 10 jaar celstraf voor kon krijgen. Toen hij ’s-avonds thuis was geko­men kwam hij tot de ontdek­king dat hij nog helemaal niet bij het slacht­of­fer had stil gestaan en vroeg hij zich af hoe hij zo gewor­den was, vroe­ger was hij name­lijk anders.

Hij bad die avond een een­vou­dig gebed en voelde een hele bij­zon­dere ont­moe­ting met God. "Alle goede gevoelens die ik ooit eer­der had gehad, had ik nu in één keer maar dan nog heel veel keer meer."

Toen hij zijn moe­der ver­telde God te hebben ontmoet, rol­den de tranen van haar gezicht. 9 dagen voordat dit had plaats gevon­den was zij be­gon­nen met een 9-daags lang gebed, een noveen tot de patroon­hei­lige van de hope­loze gevallen voor haar zoon.

Work­shops

In de mid­dag wer­den er vier work­shops geor­ga­ni­seerd: Streetdance met dans­groep United, Kaarsen versieren met Inge Schuffelen, Een wan­de­ling door Volen­dam of ver­der in gesprek met John Pridmore.

Bra­zi­li­aanse band

Wereldjongerendag - Braziliaanse bandNa­tuur­lijk is de dag er ook voor bedoeld om elkaar te ont­moe­ten! Tijdens de borrel en het avondeten was daar alle gelegen­heid voor waarbij een Bra­zi­li­aanse Charis­ma­tische band uit Am­ster­dam alvast een voorproefje gaf op de Wereld Jon­ge­ren­da­gen aan­ko­mende zomer in Rio.

Meer



Gerelateerde nieuwsberichten

woensdag, 26 juni 2024Geslaagde Bavodag
woensdag, 19 juni 2024BreakOut tienerkamp 2024
dinsdag, 18 juni 2024Met Jong Bisdom HA wandelen op Blaricumse hei
dinsdag, 14 mei 2024Onderscheidingsavond levenskeuzen
donderdag, 2 mei 2024Jongerenbijeenkomst Jubeljaar 2025
zaterdag, 20 april 2024Bavodag
maandag, 18 maart 2024Paasgala voor oudere jongeren
maandag, 5 februari 2024Blauwe zusters bij WJD@Home Video
zaterdag, 27 januari 2024‘Ga door je leven met mentaliteit pelgrim’ Video
vrijdag, 26 januari 2024Katholiek Tienerkamp Breakthrough
vrijdag, 26 januari 2024What the WJD happened...
dinsdag, 16 januari 2024WJD@Home op Ameland
vrijdag, 24 november 2023Pausboodschap Wereldjongerendag
dinsdag, 21 november 2023Jongerenbedevaart naar Fulda
zondag, 19 november 2023Nagenieten van de KJD Video
dinsdag, 14 november 2023Bavodag 2024
zaterdag, 4 november 2023Jongerencollecte Video
dinsdag, 10 oktober 2023Together - Op reis voor de oecumene
dinsdag, 19 september 2023Katholieke Jongerendag
dinsdag, 29 augustus 2023Reünie Wereldjongerendagen



Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose