Bisdom Haarlem-Amsterdam










Cursus Theologie van het Lichaam

Vanaf vrijdag 4 oktober - 19.30 uur - Plebanie Haarlem

gepubliceerd: donderdag, 26 september 2024
Cursus Theologie van het Lichaam

De vrouwen­groep RK Vrouwen Haar­lem or­ga­ni­seert een serie van drie bij­een­komsten over de Theo­lo­gie van het Lichaam. Cursusleidster is Chiara Degenfeld. Alle vrouwen zijn van harte welkom bij deze cursus.

Theo­lo­gie van het Lichaam

De ‘Theo­lo­gie van het Lichaam’ is een ver­za­me­ling van catecheses (on­der­rich­tingen) die paus Johannes Paulus II gaf tij­dens zijn weke­lijkse au­diën­ties tussen 1979 en 1984. In deze reeks verkent hij de bete­ke­nis van het men­se­lijk lichaam, seksua­li­teit, en het huwe­lijk vanuit een chris­te­lijk per­spec­tief.

De ‘Theo­lo­gie van het Lichaam’ bena­drukt de waar­dig­heid van het men­se­lijk lichaam, het belang van zelfgave in relaties, en de sacra­men­tele bete­ke­nis van het huwe­lijk. Het is een diep­gaande re­flec­tie op hoe het lichaam en seksua­li­teit kunnen bijdragen aan een dieper begrip van Gods liefde en het chris­te­lijk leven.

Chiara Degenfeld

Chiara Degenfeld“Mijn naam is Chiara Degenfeld. In juli 2023 ben ik getrouwd met Ferdinand en samen wonen we in Sint-Michielsgestel. Ik heb psycho­lo­gie gestu­deerd in Leiden en daarna een master Theo­lo­gie met focus op antropo­lo­gie in Amerika afgerond. De laatste jaren heb ik me ge­spe­cia­li­seerd in de Theo­lo­gie van het Lichaam van Paus Johannes Paulus II, wat ons leert hoe we in onze kracht kunnen staan. Daar­naast heb ik mijn lesbevoegd­heid behaald en voor de klas gestaan. Mijn passie ligt bij de ont­wik­ke­ling van mensen, vooral kin­de­ren. Ik kijk uit naar deze driedelige cursus om samen te ont­dek­ken hoe en waartoe we zijn geschapen en wat dit betekent voor ons dage­lijks leven.”

Cursusdata

De cursus bestaat uit drie vrij­dag­avon­den vanaf 19.30 uur.
We zijn te gast in de plebanie naast de Bavo­kathe­draal in Haar­lem - ingang Emma­plein.

  • Vrij­dag 4 ok­to­ber 2024
  • Vrij­dag 15 no­vem­ber 2024
  • Vrij­dag 31 januari 2025

Bijdrage

Als bijdrage in de kosten vragen we voor deze cursus € 20 per persoon. Als de kosten een be­lem­me­ring zijn voor het meedoen aan de cursus, horen wij het graag. Als je extra wil bijdragen voor een ander de kosten te betalen voor de cursus, horen wij het ook graag. Graag vóór 28 sep­tem­ber in­schrij­ven (later kan ook, maar liefst daarvóór i.v.m. de plan­ning).

Aanmel­den en info

 




Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose