Bisdom Haarlem-Amsterdam

Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Netwerkbijeenkomst - Growing Young!

Vrijdag 17 mei - 12.30 uur - Duivendrecht

gepubliceerd: woensdag, 15 mei 2019
Spreker: Anko Oussoren
Spreker: Anko Oussoren

Vrijdag 17 mei organiseert Jong Bisdom Haarlem-Amsterdam een netwerk­bij­een­komst voor jon­ge­ren­werkers. Een uitstekend moment om kennis en ervaringen uit te wisselen met andere jon­ge­ren­werkers, die werkzaam zijn binnen de katholieke kerk.

Anko Oussoren spreekt deze bijeenkomst over het aantrekkelijk maken van je geloofs­ge­meen­schap voor jongeren. Verder brengen wij u op de hoogte van ont­wik­ke­lingen binnen het jon­ge­ren­werk in ons bisdom en we presenteren we materialen voor het jon­ge­ren­werk.

Growing Young!

Het thema van deze bijeenkomst is ‘Growing Young!’. Spreker Anko Oussoren, zal spreken over zes pijlers om je gemeen­schap aantrekkelijk maken voor jongeren. Zijn verhaal is gestoeld op onderzoek uit Amerika waarbij onderzoek is gedaan bij verschillende gemeen­schappen met veel jongeren. De vraag luidde: “Wat zijn de redenen dat er in deze gemeen­schap veel jongeren betrokken zijn?” De resultaten zijn uitgewerkt in de zes pijlers waar hij over gaat spreken.

Het doel hiervan is dat we als jon­ge­ren­werkers inzien dat het betrekken van tieners, jonge gezinnen en jongeren niet alleen tot stand komt met de activiteiten die we organiseren, maar dat een veel bredere cultuurverandering in de parochie nodig is om een vitale gemeen­schap van jong en oud op te bouwen. Het jon­ge­ren­werk uitbesteden aan een groep vrijwilligers of een betaalde kracht is niet genoeg om jongeren onderdeel te laten zijn van je gemeen­schap. Constructief jon­ge­ren­werk moet gedragen worden in alle lagen van de parochie. Van het bestuur, tot aan elke parochiaan. Hoe doe je dat?

Materialen en ervaringen

Naast dit thema, zullen we nieuwe materialen en initiatieven presenteren, die hierop aansluiten. Ook zullen we het laatste nieuws over The Missionary school presenteren.

Tot slot is er ook voldoende ruimte om met elkaar ervaringen uit te wisselen en met elkaar in gesprek te gaan.

Details

datum: Vrijdag 17 mei 2019
tijd: van 12.30 tot 16.30 uur
adres: Sint Urbanus­kerk (pastorie), Rijksstraatweg 230, Duivendrecht
Bereikbaarheid: Vrij parkeren voor de kerk of 5 min. Lopen vanaf treinstation Duivendrecht
Opgeven: Via mjansen@bisdomhaarlem-amsterdam.nl (nog 5 plekken be­schik­baar)

 
Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose