Bisdom Haarlem-Amsterdam










Deze zomer wordt in de zon­dagse li­tur­gie het zesde hoofd­stuk van het Johannese­van­ge­lie gelezen, met onder meer een toe­spraak van Jezus over het ‘Brood uit de hemel’. Ik neem u dit keer graag mee om iets van de rijkdom hier­van te proeven en de samenhang van deze evan­ge­lie­le­zingen te zien.

Over de vloer bij.....het vrouwenhuis Aenstal!
Inmiddels is het al weer even terug dat de eerste aflevering online kwam te staan. Ondanks dat het even heeft geduurd komt de tweede aflevering volgende week online te staan. Sta jij al te poppelen om te kijken naar de volgende aflevering van 'Over de vloer bij'? Mis hem niet!
Bisdom Maandjournaal september 2024
Een nieuw werkjaar, een nieuw seizoen van het Bisdom Maandjournaal! En we trappen feestelijk af, want komend jaar is er in de rooms-katholieke Kerk een heus jubeljaar met als thema 'Pelgrims van Hoop'. Gedelegeerde voor de liturgie, Eric Fennis, vertelt over waar de traditie van jubeljaren vandaan komt. Een andere traditie is het bidden voor de vrede, dat in veel parochies tijdens de vredesweek in september hel bewust wordt gedaan. Met alle brandhaarden van oorlog en strijd in de wereld, is het bidden voor vrede geen overbodige luxe. Maar naast het bidden, is ook het gesprek met elkaar over het thema vrede geen overbodige luxe. Pax Nederland toont hoe je dat gesprek aan kunt gaan. Met de start van een nieuw werkjaar starten ook weer nieuwe initiatieven. Zoals de verdiepingscursussen in de parochies. We denken dan natuurlijk aan de Alpha cursus, die in september weer in veel parochies van start gaat. In de kathedraal start dit najaar een cursus over de theologie van het lichaam, speciaal voor vrouwen die zich in deze theologie willen verdiepen. En als je niet tot die doelgroep behoort, biedt het St. Bonifatiusinstituut ook een cursus over het onderwerp aan. De klapper van dit Bisdom Maandjournaal zit in het laatste interview, namelijk Mgr. Jan Hendriks die iedereen uitnodigt om het grote bisschoppenjubileum op 29 september met hem, Mgr. Jan van Burgsteden en Mgr. Jos Punt mee te vieren. Want als je Samen Kerk bent, vier je ook persoonlijke feesten met elkaar!
Binnenkort op Kathedraal TV
Er komt binnenkort een nieuwe serie op Kathedraal TV genaamd 'Over de vloer bij' waarin wij over de vloer bij studentenhuizen gaan. Bij de eerste episode zullen wij over de vloer bij het Herenhuis gaan van het Opus Dei. Ben jij nou ook benieuwd naar de serie en de eerste aflevering? Mis hem dan niet! #overdevloerbij #series #eersteepisode #leidenhoven #herenhuis
Jongste SamenKerk
SamenKerk Augustus 2024
Augustus 2024
eerdere edities



zaterdag, 21 september 2024
H. Matteüs, apostel en evangelist
kleur:rood
1e Lezing:Ef. 4, 1-7.11-13
Psalm:Ps. 19 (18), 2-3.4-5
Evangelie:Mt. 9, 9-13

postcode:
huisnummer:

Minipelgrimage Castricum - Heiloo
Zaterdag 5 oktober - 10.00 uur - Station Castricum
gepubliceerd: donderdag, 19 september 2024
Het jaar 2025 is Jubel­jaar. Het thema van dit jaar is Pelgrims van Hoop. In dit Heilig Jaar zullen er we­reld­wijd tal van ac­ti­vi­teiten wor­den geor­ga­ni­seerd, ook in ons land. Zo zullen er in alle bis­dom­men minipelgrimages zijn.
Pelgrimsreis naar Hildegard Fotoreportage
gepubliceerd: woensdag, 18 september 2024
Van 15 t/m 20 sep­tem­ber is een groep van 46 personen op reis met het bisdom­blad ‘SamenKerk’ naar de Heilige Hildegard van Bingen. De groep bestaat uit lezers en niet-lezers van dit magazine, uit mensen van het bisdom Haar­lem-Am­ster­dam als ook van andere bis­dom­men en van andere chris­te­lijke kerken, maar allemaal geïn­te­res­seerd en verbon­den met deze bij­zon­dere vrouw en abdis. Som­mi­gen al vele jaren lang.
Symposium - Bijbel en Missie
Vrijdag 18 oktober - 12.30 uur - Tilburg
gepubliceerd: woensdag, 18 september 2024
Op vrij­dag 18 ok­to­ber 2024 houdt Missio Pau­se­lijke Missie­werken i.s.m. Tilburg School of Theology (TST) een congres met als thema ‘Bijbel en Missie’.
100 Jaar Agathakerk Beverwijk gevierd Fotoreportage
gepubliceerd: dinsdag, 17 september 2024
De Siciliaanse heilige Sint-Agatha (feest­dag: 5 februari) is sinds de tiende eeuw patrones van Beverwijk. En dus van de kerk in Beverwijk.
Drievoudig priesterjubileum plus bisschopsjubileum
gepubliceerd: zondag, 15 september 2024
Op zon­dag 29 sep­tem­ber 2024 vieren we het 60-jarig pries­ter­jubi­leum van Mgr. Jan van Burg­ste­den met een Eucha­ris­tie­vie­ring die om 15.00 uur begint in de Ka­the­drale Basiliek van Sint Bavo te Haar­lem.
Dag over Moderne Devotie in Hoorn
Donderdag 3 oktober - 10.00 uur - Het Octaaf Hoorn
gepubliceerd: donderdag, 12 september 2024
KBO Hoorn, Vereni­ging Oud Hoorn en PCOB Gemeen­schap­pe­lijk Actief or­ga­ni­se­ren op don­der­dag 3 ok­to­ber van 10.00 tot 15.00 uur een dag over Moderne Devotie. Titel is ‘Waarom alleen als het samen kan’. Tijdens deze dag zal Mink de Vries, kenner van actuele Moderne Devotie, spreken en in gesprek gaan over deze spi­ri­tu­ele bewe­ging.
Bisdom Maand Journaal - September 2024 Video
gepubliceerd: maandag, 9 september 2024
Een nieuw werk­jaar, een nieuw seizoen van het Bisdom Maandjour­naal! En we trappen fees­te­lijk af, want komend jaar is er in de rooms-katho­lie­ke Kerk een heus jubel­jaar met als thema 'Pelgrims van Hoop'. Gedele­geerde voor de li­tur­gie, Eric Fennis, ver­telt over waar de traditie van jubel­ja­ren vandaan komt.
opGROEIsymposium over hechting
Zaterdag 9 november - 10.00 uur - Veenendaal
gepubliceerd: maandag, 9 september 2024
Het volgende opGROEIsymposium zal plaats­vin­den op 9 no­vem­ber 2024 in Veenendaal. Thema is dit keer ‘hech­ting - Spring­plank voor veer­krach­tige kin­de­ren’ en o.a. Luc Simons pr., Erica Komisar en dr. Christiaan Alting von Geusau zullen spreken.
Meet & Greet the Lord
gepubliceerd: zaterdag, 7 september 2024
In principe elke tweede vrij­dag van de maand wordt in het Dio­ce­saan Centrum Onze Lieve Vrouw ter Nood te Heiloo een ‘Meet & Greet the Lord’ gehou­den voor jon­ge­ren. De avond bestaat uit samen pizza eten, catechese, aanbid­ding en afsluitend gezellig samen­zijn.
Petrus en Pauluskerk Bergen 100 jaar Fotoreportage
gepubliceerd: vrijdag, 6 september 2024
De geloofs­ge­meen­schap van Bergen viert op zon­dag 8 sep­tem­ber het eeuw­feest van hun HH. Petrus en Paulus­kerk aan de Dorps­straat. Het kerk­ge­bouw is eentje in een lange rij van katho­lie­ke gods­hui­zen in Bergen.
100-Jarig jubileum Vredeskerk Fotoreportage
8 September - Eeuwfeest met Mgr. Hendriks
gepubliceerd: vrijdag, 6 september 2024
Het eeuw­feest wordt gevierd op zon­dag 8 sep­tem­ber om 10.30 uur met een pontificale Hoog­mis. Mgr. Hendriks zal hoofd­cele­brant zijn en de vie­ring zal wor­den opge­luis­terd door vier koren. Aan­slui­tend is er een feest­pro­gramma.
Grote belangstelling voor Bedevaart Rome 2025
gepubliceerd: donderdag, 5 september 2024
Er is grote belang­stel­ling voor de Natio­nale Bede­vaart naar Rome, die in het voor­jaar van 2025 wordt gehou­den. Ongeveer twee derde van de beschik­ba­re plekken is ge­re­ser­veerd. Som­mi­ge reis­moge­lijk­heden zijn zelfs al helemaal volge­boekt. Dit betekent dat belang­stel­len­den die meewillen, snel moeten rea­geren.


zondag, 1 september 2024Hildegardmiddag Amsterdam
zaterdag, 31 augustus 2024Jaaropening jongeren
woensdag, 28 augustus 2024Inspiratieavond met kardinaal Peter Turkson
dinsdag, 20 augustus 2024Katholieke Jongerendag
zaterdag, 17 augustus 2024Laatste kans om mee te reizen naar Hildegard
zaterdag, 17 augustus 2024Het Mirakel van Amsterdam
vrijdag, 16 augustus 2024Jongeren gaan naar de paus in Brussel
maandag, 12 augustus 2024Hoogfeest Maria Tenhemelopneming
maandag, 12 augustus 2024Mgr. Hendriks over Maria Tenhemelopneming Video
zaterdag, 10 augustus 2024’t Bruurke van Megen Fotoreportage
vrijdag, 9 augustus 2024Imaginer la Paix
zaterdag, 3 augustus 2024Tienerweekend BreakThrough
donderdag, 1 augustus 2024Een zomerse en zonnige SamenKerk
donderdag, 1 augustus 2024SamenKerk Zomerpuzzel
woensdag, 31 juli 2024Kunstnijverheid op paramenten Fotoreportage
dinsdag, 30 juli 2024Hoogfeest Maria Tenhemelopneming
maandag, 29 juli 2024H. Charbel in de Onze Lieve Vrouwekerk
donderdag, 25 juli 2024Gedachtenisviering Eucharistisch Congres Fotoreportage

meer berichten vindt u in het archief



Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose