Bisdom Haarlem-Amsterdam










Wijn en kaarsen

Sponsoractie Jongerenplatform

gepubliceerd: donderdag, 26 november 2015

Het jon­ge­ren­plat­form heeft een prach­tige sponsoractie opgestart. Deze sponsoractie is bedoeld voor jon­ge­ren die mee willen naar de Wereld­jon­ge­ren­da­gen (WJD). Met deze actie kunnen jon­ge­ren zelf noveen­kaarsen en wijnflessen verkopen om met de opbrengsten een deel van hun WJD-reis te bekos­tigen.

Hoe werkt het?

Rode / witte wijn en noveenkaarsHet jon­ge­ren­plat­form heeft een grote hoeveel­heid noveen­kaarsen en flessen wijn ingekocht om tegen kost­prijs door te verkopen aan jon­ge­ren(groepen) en pa­ro­chies in het Bisdom. Op de kaarsen en wijn zijn etiketten aan­ge­bracht met het thema van de reis: Dare2share! en het WJD-logo. Jon­ge­ren(groepen) kunnen deze verkopen in hun eigen pa­ro­chie of omge­ving. De kaarsen en wijn zijn door het hele bisdom op te halen bij leden van het jon­ge­ren­plat­form.

Stappen­plan?

  1. Neem contact op met de pa­ro­chie en vraag of er een geschikte moment is na een vie­ring (bv: mede­de­lingen) waarin jon­ge­ren pa­ro­chi­anen mogen ver­tellen over de WJD en kaarsen en wijn mogen verkopen ter onder­steu­ning van hun reis.
  2. Deel­ne­men kan door een bericht te sturen naar dare2share2016@gmail.com. Meld wie je bent, in welke pa­ro­chie of plaats je woont en hoeveel kaarsen en wijnflessen (wit/rood) je wilt inkopen.
  3. Na reactie van het jon­ge­ren­plat­form kunnen de kaarsen en wijn wor­den op­ge­haald bij één van de leden van het jon­ge­ren­plat­form bij jou in de buurt.
  4. Verkoop de kaarsen en wijn in de pa­ro­chie.

Prijzen

De inkoop- en verkoopadvies­prijs:

  • noveen­kaarsen zijn verkrijg­baar voor € 2,50
  • flessen wijn zijn verkrijg­baar voor € 5,-

Het advies is om de kaarsen en wijn met een marge van € 5,- aan te bie­den

Als groep

Afbeelding op de wijnflessen en de noveenkaars
Afbeel­ding op de wijnflessen
en de noveen­kaars

Zijn er een aantal jon­ge­ren uit uw pa­ro­chie, is er een jon­ge­ren­groep of een jon­ge­ren­koor en willen zij samen naar de WJD? De actie is extra leuk om als groep te or­ga­ni­se­ren. Op die manier kan de actie in ver­schil­lende kerken van de pa­ro­chie wor­den gedaan. De opbrengsten kunnen wor­den ver­deeld onder de WJD-gan­gers.

Steun jon­ge­ren uit uw pa­ro­chie

Als pa­ro­chie kunt u jon­ge­ren uit uw pa­ro­chie onder­steunen door deze actie samen met hen te or­ga­ni­se­ren. U kunt de inkoop or­ga­ni­se­ren en de jon­ge­ren kaarsen en wijn laten verkopen binnen uw ge­meen­schap. Ver­schil­lende groepen en pa­ro­chies zijn inmiddels met succes be­gon­nen aan de actie. Hiermee ver­gro­ten zij voor hun jon­ge­ren de kans op deelname aan een on­ver­ge­te­lijke reis naar de WJD.

Bisdom

Wilt u jon­ge­ren steunen die mee gaan naar de WJD, maar bent u niet betrokken bij een pa­ro­chie of kent uw geen jon­ge­ren die mee­gaan? De kaarsen(€ 7,50) en wijn(€ 10,-) zijn ook verkrijg­baar bij het bisdom. Daar­mee steunt u jon­ge­ren die de reis niet kunnen betalen en in aanmer­king komen voor extra steun vanuit het bisdom.

Be­stel­lingen voor deze onder­steu­ning kunnen wor­den gedaan via: info@jong­bis­domhaarlem.nl

Pa­ro­chies, jon­ge­ren of jon­ge­ren­groepen die willen deel­ne­men aan de sponsoractie kunnen zich aanmel­den via dare2share2016@gmail.com



Gerelateerde nieuwsberichten

woensdag, 26 juni 2024Geslaagde Bavodag
woensdag, 19 juni 2024BreakOut tienerkamp 2024
dinsdag, 18 juni 2024Met Jong Bisdom HA wandelen op Blaricumse hei
dinsdag, 14 mei 2024Onderscheidingsavond levenskeuzen
donderdag, 2 mei 2024Jongerenbijeenkomst Jubeljaar 2025
zaterdag, 20 april 2024Bavodag
maandag, 18 maart 2024Paasgala voor oudere jongeren
maandag, 5 februari 2024Blauwe zusters bij WJD@Home Video
zaterdag, 27 januari 2024‘Ga door je leven met mentaliteit pelgrim’ Video
vrijdag, 26 januari 2024Katholiek Tienerkamp Breakthrough
vrijdag, 26 januari 2024What the WJD happened...
dinsdag, 16 januari 2024WJD@Home op Ameland
vrijdag, 24 november 2023Pausboodschap Wereldjongerendag
dinsdag, 21 november 2023Jongerenbedevaart naar Fulda
zondag, 19 november 2023Nagenieten van de KJD Video
dinsdag, 14 november 2023Bavodag 2024
zaterdag, 4 november 2023Jongerencollecte Video
dinsdag, 10 oktober 2023Together - Op reis voor de oecumene
dinsdag, 19 september 2023Katholieke Jongerendag
dinsdag, 29 augustus 2023Reünie Wereldjongerendagen



Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose