Bisdom Haarlem-Amsterdam










Jong Katholiek introduceert ‘HOOP award’

Onderscheiding voor Katholiek jongerenwerk in Nederland

gepubliceerd: vrijdag, 30 mei 2014

Tijdens het eerste KJD Festival zal – ook voor het eerst – de HOOP award voor jon­ge­ren­werk wor­den uit­gereikt. De prijs wordt toege­kend aan een ini­tia­tief, een ac­ti­vi­teit of een persoon die in de ogen van een vakjury een unieke en vooral hoop­gevende impuls heeft gegeven aan het Katho­lie­ke jon­ge­ren­werk in Neder­land.

HOOP AwardDat kan dus gaan om een jon­ge­ren- of tiener­groep die zorgt voor nieuw elan in de eigen geloofs­ge­meen­schap, om een persoon die met zijn of haar en­thou­sias­me nieuwe energie weet te genereren onder en voor jon­ge­ren, of om bijvoor­beeld een een­ma­lige ac­ti­vi­teit die op een po­si­tie­ve manier het (lokale) nieuws haalde. De HOOP award wil laten zien dat er in onze Kerk volop plek en zorg is voor jonge mensen. En meer dan dat: de HOOP award wil anderen in de Kerk in­spi­re­ren en uit­da­gen om het goede voor­beeld na te volgen en meer bekend­heid te geven. De HOOP Award is een ini­tia­tief van Jong Katho­liek en wordt mede moge­lijk gemaakt door Impulsar Grafisch ont­wer­pers.

Wat krijgt de win­naar?

De win­naar krijgt een uniek sieraad, name­lijk een ring gemaakt door de jonge goudsmid Inge Schuffelen. Zij ontwerpt en maakt de ring zelf. Een jaar lang mag de ring van de HOOP award trots getoond wor­den op de plek waar de win­naar vandaan komt. Op het volgende KJD Festival wordt de ring dan weer door­ge­geven aan een nieuwe win­naar. De win­naar wordt ook uit­ge­no­digd om deel te nemen aan de voor­be­rei­ding van een dag in het najaar waar ie­der­een die jon­ge­ren­werk een warm hart toedraagt voor wordt uitge­nodigd. Dit wordt een dag van ver­die­ping, uit­wis­se­ling en ont­moe­ting.

Wie zijn er geno­mi­neerd?

Nomineren kan nog volop: de vraag is deze: nomineer één (meer mag, hoeft niet) ini­tia­tief, persoon, groep of ac­ti­vi­teit, waar­van u/ jij vindt dat ze de HOOP award zou moeten winnen. Stuur een mailtje met daarin:

  • om wie het gaat (contact­gegevens, in­for­ma­tie, web­si­tes, facebook­pagina etc.)
  • een korte omschrij­ving van wat jouw nominatie inhoudt
  • wat de reden is dat jij dit ini­tia­tief, deze persoon, groep of ac­ti­vi­teit nomineert: wat maakt dit zo bij­zon­der, waarom is dit ini­tia­tief zo hoop­ge­vend?

Nomineren kan tot 10 juni. Alle ini­tia­tie­ven wor­den verzameld en ge­pu­bli­ceerd op de speciale web­si­te. Een des­kun­dige jury, bestaande uit drie personen, waar­on­der in ieder geval mgr. Mutsaerts, referent voor Jon­ge­ren en Danielle van Lith (juriste van de RK Kerk, docent levens­be­schou­wing en tot voor kort als jon­gere actief in de poli­tiek), kiest uit die inzen­dingen er drie uit. Deze genomi­neer­den wor­den uit­ge­no­digd als gasten van het KJD Festival en één van hen ont­vangt daar op het hoofdpodium de HOOP award.

Jong Katho­liek hoopt dat met de HOOP award een nieuwe en vooral po­si­tie­ve impuls kan wor­den gegeven aan het jon­ge­ren­werk in Neder­land: jong zijn en katho­liek zijn gaan prima samen en dat mag gezien en gehoord wor­den!

Links



Gerelateerde nieuwsberichten

woensdag, 26 juni 2024Geslaagde Bavodag
woensdag, 19 juni 2024BreakOut tienerkamp 2024
dinsdag, 18 juni 2024Met Jong Bisdom HA wandelen op Blaricumse hei
dinsdag, 14 mei 2024Onderscheidingsavond levenskeuzen
donderdag, 2 mei 2024Jongerenbijeenkomst Jubeljaar 2025
zaterdag, 20 april 2024Bavodag
maandag, 18 maart 2024Paasgala voor oudere jongeren
maandag, 5 februari 2024Blauwe zusters bij WJD@Home Video
zaterdag, 27 januari 2024‘Ga door je leven met mentaliteit pelgrim’ Video
vrijdag, 26 januari 2024Katholiek Tienerkamp Breakthrough
vrijdag, 26 januari 2024What the WJD happened...
dinsdag, 16 januari 2024WJD@Home op Ameland
vrijdag, 24 november 2023Pausboodschap Wereldjongerendag
dinsdag, 21 november 2023Jongerenbedevaart naar Fulda
zondag, 19 november 2023Nagenieten van de KJD Video
dinsdag, 14 november 2023Bavodag 2024
zaterdag, 4 november 2023Jongerencollecte Video
dinsdag, 10 oktober 2023Together - Op reis voor de oecumene
dinsdag, 19 september 2023Katholieke Jongerendag
dinsdag, 29 augustus 2023Reünie Wereldjongerendagen



Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose