Weblog twee deelneemsters aan WJD Sydney online

16 april 2008

Vandaag is een weblog WJD Sydney online gegaan, waarin twee deelneemsters uit het bisdom Haarlem aan de Wereldjongerendagen (WJD) in Sydney, tweewekelijks hun ervaringen zullen vertellen vóór, tijdens en kort ná de WJD.

Niet missen

Ingrid en Yvonne van der Horst zijn twee zussen, afkomstig uit Badhoevedorp, studerend in Amsterdam. Het is voor beiden de eerste keer dat ze naar de WJD gaan. Over de motivatie om aan de WJD deel te nemen schrijven zij op hun weblog: “De combinatie van het samen met andere jongeren je geloof vieren door heel stil te zijn, maar ook door oorverdovend veel plezier te maken en de prachtige omgeving van Sydney en de rest van Australië zijn uniek en willen wij daarom echt niet missen!!!”

Klik op de foto om de weblog te lezen!

Wat zijn de Wereldjongerendagen (WJD)?

In 1984 nodigde paus Johannes Paulus II jongeren van over de hele wereld uit naar Rome te komen om het internationale jubileum van de jeugd te vieren. Sinds dat moment keren de WJD jaarlijks terug. Om de 2 à 3 jaar worden de WJD internationaal tijdens een groot event gevierd; in de tussenliggende jaren worden deze dagen op diocesaan niveau gehouden. De mondiale ontmoetingen van katholieke jongeren met de paus vinden steeds in een ander gastland plaats en waar mogelijk roulerend per continent. Na Rome, Buenos Aires, Santiago de Compostela, Czestochowa, Denver, Manilla, Parijs, weer Rome, Toronto en Keulen is in 2008 het Australische Sydney aan de beurt. Vanuit Nederland wordt er een landelijke reis met verschillende reisopties naar de WJD georganiseerd. Aan deze reis nemen 60 jongeren uit het bisdom Haarlem deel. Kijk voor meer informatie op www.jongbisdomhaarlem.nl of www.wjd.nl


Persdienst Bisdom Haarlem / Wim Peeters Print artikel

Voor het laatst gewijzigd: