Verslag Impulsdag jongerenwerk

Mgr. van Burgsteden: “Workshop” gebed maakt dat programma’s vruchtbaar worden

22 januari 2008

Ongeveer vijftig vrijwilligers en/of begeleiders in het jongerenwerk in het bisdom Haarlem waren zaterdag 19 januari bijeen in Noord-Scharwoude voor een Impulsdag jongerenwerk.. De dag stond in het teken van een aantal nieuwe materialen of werkvormen voor het jongerenpastoraat. Tekenend was de sfeervolle en goed verzorgde omgeving van het Kloosterhof en het enthousiasme van de workshopleiders en begeleiders. De dag werd georganiseerd door het jongerenpastoraat van het bisdom samen met de dekenale jongerenwerkers.

De dag begon met een algemene inleiding van Jan-Willem Roosenboom, van de organisatie Youth for Christ, die benadrukte dat programma’s hulpmiddelen zijn: “Het gaat om de relatie met de tieners of jongeren. Jij bent met jouw ervaring en levensverhaal de brug tussen hen en God.” Daarna konden de mensen kiezen om drie workshops te volgen, waarin de volgende materialen werden besproken: Rock solid (een doorlopend jaarprogramma vol actie voor tieners van 11-14 jaar), Youth CaFE (een eigentijdse pre-catechese-methode met materiaal op dvd’s voor 6 bijeenkomsten voor jongeren van 15-25 jaar), Geloven NU voor tieners (6 bijbelverhalen zijn toegankelijk gemaakt voor tieners van 11-15 jaar) en LIFE TEEN (een programma gericht op tieners van 12-16 jaar rondom de eucharistie en waarin muziek een belangrijke rol speelt).

De dag werd afgesloten met een gebedsmoment in de mooie kapel van het Kloosterhof. Mgr. van Burgsteden, hulpbisschop van Haarlem en verantwoordelijk voor jeugd en jongeren, voegde “een workshop” toe, namelijk die van het gebed. “Deze workshop gaat vooraf aan alle andere workshops. Als je op je knieën gaat voor God, mag je verwachten dat de programma’s vruchtbaar worden.”

Voor meer informatie: www.jongbisdomhaarlem.nl


Algemene inleiding op de dag door Jan-Willem Roosenboom.


De begeleiders kwamen zelf in actie tijdens de workshop over Rock Solid.


De lunch

Persdienst Bisdom Haarlem / Wim Peeters Print artikel


Voor het laatst gewijzigd: