Communiteit Heiloo krijgt schilderij patrones

2 november 2006

De zusters van Heiloo van de congregatie van “Het vleesgeworden Woord”, die op 12 augustus 2006 in het genade-oord Onze Lieve Vrouw ter Nood in Heiloo werden ingehaald en die zich vestigden in het voormalige Julianaklooster, grenzend aan het bedevaartspark, hebben de heilige zr. Adolphine van Ossendrecht tot patrones gekozen. Op 1 november, Hoogfeest van Allerheiligen, kregen zij een portret van de heilige zuster, vervaardigd door de bekende Noord-Hollandse kunstenaar Rien van Holland.

Ter gelegenheid van de komst van de “blauwe” zusters werd voor de Heiloose communiteit een olieverfschilderij aangeboden van de overleden Paus Johannes Paulus II, met wie een grote gevoelsband aanwezig is. Het schilderij van de Heerhugowaardse kunstenaar Rien van Holland toont Paus JP II in zijn laatste levensjaren. Het is een schilderij uit de serie van veertien Paus JP II-portretten, die direct na het overlijden in april 2005 tot stand kwam. (zie ook het bericht Heerhugowaardse kunstschilder portretteert overleden paus uit 2005)

Overtuigd van de teken- en schilderkwa1iteiten van Rien van Holland, vroeg zuster Maria del Milagro, moeder overste van de Heiloose communiteit, hem om een portret van de H. Marie Adolphine, een Nederlandse zuster (geboortenaam Kaatje Dierkx uit Ossendrecht), die op 9 juli 1900 tijdens de zogenaamde Bokseropstand in China werd vermoord.

De aanbieding van het prachtig ingelijste portret vond op woensdag 1 november 2006 plaats.

Persdienst Bisdom Haarlem / Wim Peeters Print artikel


Voor het laatst gewijzigd: