Sfeervolle diakenwijding 14 december 2005

De bisschop van Haarlem, mgr. dr. J.M. Punt, heeft zaterdag 10 december vijf mannen tot diaken gewijd, en aan een vrouw de zending als catechist verleend. In een feestelijke en sfeervolle eucharistieviering, die prachtig werd opgeluisterd door het Kathedrale Koor, sprak de bisschop over de liefde die uiteindelijk de drijfveer is niet alleen voor ons bestaan maar voor het bestaan van de hele werkelijkheid: Gods liefde, die op een bijzondere manier in de roeping van de diaken gestalte krijgt.

Voor het permanent diaconaat werden twee mannen gewijd, Peter Gerbrands (59, werkzaam in de regio Groot-Hoorn) en René Hendriks (42, werkzaam in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord).

Foto's: Steef Pardoen
Klik op de illustratie voor een fotoreportage van o.a. Steef Pardoen.

Voor het transeunt diakonaat werden gewijd: Iván Alcides García Fermán (31 jaar oud,loopt stage in Uitgeest) afkomstig uit Honduras, Eusebio Balcueva D.S (44) en Ruben Torres D.S. (34), beide afkomstig uit de Filippijnen. Beide laatsten voltooien hun opleiding in De Tiltenberg in Vogelenzang. Deze drie diakens hopen in juni de priesterwijding te ontvangen.

De zending als catechist werd verleend aan mevrouw Monica Wildeboer-Van Rossum (werkaam in de parochie Schagen).

Met deze wijding telt Haarlem nu 33 permanente diakens, van wie er 28 in het bisdom pastoraal actief zijn. Twee werken in de krijgsmacht en drie zijn met emeritaat.

Persdienst Bisdom Haarlem / Wim Peeters Print artikel


Voor het laatst gewijzigd: